11 en 12 mei: nationale finale techniekwedstrijden in Den Bosch

2 mei 2017

Zeven studenten van verschillende mbo-scholen strijden op 11 en 12 mei om de titel beste sanitaire- en verwarmingstechnicus en nog eens zes andere studenten strijden om de titel beste elektrotechnicus gebouwen tijdens de nationale finale van Skills Heroes-vakwedstrijden, editie 2016-2017. De finales vinden plaats bij InstallatieWerk te Den Bosch. WorldSkills Netherlands organiseert deze finales.

De vakwedstrijden zijn voor de technische installatiebranche, vertegenwoordigd door scholingsfonds OTIB, een stimulans voor excellentie in vakmanschap. Naast deze vakwedstrijden zijn de afgelopen maanden al meer dan zesduizend mbo'ers bij Skills Heroes de competitie met elkaar aangegaan. In totaal waren er vijftig wedstrijden in verschillende beroepen, waaronder bloembinden, bouwtimmeren en grafisch ontwerpen. Vierhonderd mbo-talenten gingen op voor de finales tijdens Skills The Finals in RAI Amsterdam en op zeven verschillende schoollocaties. Tijdens de aankomende nationale finale in Den Bosch strijden de mbo-talenten twee dagen lang. Ze voeren opdrachten uit in hun vakgebied die worden beoordeeld door experts uit onderwijs en bedrijfsleven.

Meedoen aan de vakwedstrijden betekent voor de studenten dat zij een bijzondere leerervaring krijgen die goed is voor de vakmanschapsontwikkeling en de persoonlijke vorming. Mogelijk zet dat zich nog voort tijdens het WK voor beroepen dat in oktober in Abu Dhabi gehouden gaat worden, want de winnaar van de finale sanitaire- en verwarmingstechnicus maakt kans zich hiervoor te selecteren.

Excelleren

De Skills Heroes-vakwedstrijden worden georganiseerd om excellentie in vakmanschap te bevorderen. Dit past binnen het beleid van het ministerie van OCW om talentontwikkeling, excellentie en skills in het mbo te stimuleren. Jonge vakprofessionals zijn het fundament van werkend Nederland. Hun vakmanschap is onmisbaar voor onze samenleving. Vakwedstrijden stimuleren aankomend talent en vakmanschap, promoten de (technische) branche, het beroepsonderwijs én geven studenten de mogelijkheid te excelleren.

WorldSkills Netherlands

WorldSkills Netherlands ontwikkelt en organiseert Skills Heroes-vakwedstrijden voor mbo, Skills Talents-vakwedstrijden voor leerlingen uit het vmbo en Skills Juniors voor leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool en werkt hiervoor samen met partners uit onderwijs en bedrijfsleven. WorldSkills Netherlands begeleidt ook Team Nederland naar EuroSkills en WorldSkills, de Europese en wereldkampioenschappen voor beroepen.

Website Skills Heroes
Website WorldSkills Netherlands

 

Comments are closed.