3D Systems zet ThingWorx-platform in voor ontwikkeling van 3D-printers

7 juni 2017

PTC maakt bekend dat 3D Systems Corporation het IoT-platform ThingWorx van PTC gaat integreren met zijn 3D-printers om intelligente bewaking en onderhoud op afstand mogelijk te maken.

3D Systems levert een breed scala aan oplossingen en diensten voor digitale ontwerp- en productieprocessen. Dit omvat onder meer 3D-printers die kunststof en metaal als basismaterialen gebruiken. In het kader van een gericht plan om 3D-productie tot een realiteit te maken, legt 3D Systems zich toe op het verbeteren van zijn software en hardware. Hiermee wil het tevens tegemoetkomen aan de vraag naar integrale productieworkflows.

3D Systems wil zijn printers verbinden met het ThingWorx-platform en diensten op afstand om voor een hoge beschikbaarheid en productiviteit te zorgen. De beoogde oplossing zal gebruikers de mogelijkheid bieden om real-time dashboards te creëren voor het bewaken van hun printers. Daarmee kunnen ze beschikken over praktisch inzetbare informatie over het printergebruik en de materiaalstatus. De integratie met ThingWorx biedt 3D Systems ook inzicht in de onderhoudsbehoeften van zijn printers, zodat het op afstand problemen kan identificeren en de printers in sommige gevallen kan onderhouden. Dit moet bijdragen aan snellere reparaties en verbeterde machineproductiviteit.

“Wij denken dat de technologie achter ThingWorx ons in staat stelt om de uptime te bieden waar productieomgevingen om vragen”, zegt Carol Zampell, vice president Software bij 3D Systems. “Dit biedt onze klanten de mogelijkheid om zich van hun concurrenten te onderscheiden door een verbeterd bronverbruik, zakelijke inzichten en optimalisatie van de productiviteit.”

3D Systems kondigde eerder de integratie aan van zijn 3D Sprint SDK met de ontwerpsoftware Creo van PTC. Gebruikers beschikken daarmee over CAD-to-printfunctionaliteit en een integrale reeks van tools voor printbeheer.

Website PTC
Website 3D Systems
Website ThingWorx

 

Comments are closed.