Accenture neemt GIS-specialist Realworld OO Systems over

2 november 2016

Accenture heeft geografisch informatiesysteem (GIS)-specialist Realworld OO Systems BV overgenomen. Hun aanbod van GIS-services en consulting- en technologie-expertise ondersteunt utilities bij de digitalisering en optimalisatie van hun elektriciteits-, water- en gasnetwerken. Door deze aanvulling is het Accenture-serviceportfolio voor smart grids uitgebreid.

Door de snelle opkomst van decentrale opwekking van stroom, bijvoorbeeld middels zon en wind, dienen de bestaande energienetwerken gedigitaliseerd te worden om pieken en dalen in het verbruik beter op te vangen. Bovendien kan het net zo beter gemonitord en aangestuurd worden. Door de portfolio-uitbreiding met GIS-diensten kan Accenture klanten effectiever helpen bij de digitalisering en beheer van de netwerken. Voor utility bedrijven is GIS fundamenteel voor het management van de netwerken, voor verdere automatisering en voor de inzet van sensoren en technologie in deze netwerken. Het ondersteunt de data-uitwisseling tussen operationele en asset management (ERP)-systemen.

“Door deze uitbreiding kunnen we klanten met onze smart grid services nog beter laten opereren en ze optimaal ondersteunen in hun transformatie en digitalisering in het kader van de energietransitie”, zegt Wytse Kaastra, managing director Utilities bij Accenture. “Realworld OO Systems versterkt ons palet van smart grid services met nieuwe vaardigheden en mogelijkheden. Hun professionals hebben al vele jaren kennis van geografische informatiesystemen voor utility bedrijven opgebouwd.”

Accenture heeft een sterke positie in de utility sector in Nederland, Europa en wereldwijd. Hierdoor krijgen de medewerkers van Realworld OO Systems direct toegang tot nieuwe mogelijkheden en goede carrièrekansen.

“Onze mensen zullen een sleutelrol vervullen bij het combineren van diepgaande GIS-kennis met de smart grid expertise van Accenture. Samen bieden we klanten de nieuwste technologieën en consultingdiensten aan om hen optimaal te ondersteunen met de verdere digitalisering van de netwerken. Bovendien hebben beide bedrijven voordeel bij de grote klantenoverlap en de ervaring op gezamenlijke projecten om snel invulling te kunnen geven aan ons reeds lang gekoesterde doel buiten Nederland te groeien”, zegt Frank van Ham, chief technology officer bij Realworld OO Systems.

Realworld OO Systems is in 1994 opgericht en gevestigd in Culemborg. Het bedrijf werkt nauw samen met vooraanstaande leveranciers van GIS-platforms en -software en is ISO-gecertificeerd.

Website Accenture
Website Realworld Systems

 

 

Comments are closed.