AKOS bestaat 50 jaar

2 april 2019

Ingenieurs- en adviesbureau AKOS bestaat 50 jaar en is met haar ambitieuze plannen nog lang niet van plan te stoppen!

AKOS (Advies en KOnstructiebureau Schippers) werd in 1969 opgericht door Jan Schippers, voormalig ingenieur bij VMI Group.

De kernactiviteiten van het werktuigbouwkundig ingenieursbureau bestonden uit het ontwerpen en tekenen van productiemachines en installaties. 

Het bedrijf groeide snel en opende in korte tijd meerdere vestigingen. Ook moest er regelmatig verhuisd worden naar een groter pand vanwege de snelle groei. De activiteiten werden geleidelijk uitgebreid met activiteiten op het gebied van projectmanagement, codeberekeningen en mechanische (FEM) en stromingsanalyses.

In een halve eeuw heeft AKOS veel ontwikkelingen doorgemaakt. Zowel zowel financieel, organisatorisch als op technologisch vlak.

Zo werden de tekentafels omgewisseld voor computers en werden de 2D-handtekeningen steeds vaker vervangen door 3D-tekeningen en complexe berekeningen. Periodes van zwaar weer wist AKOS telkens weer te boven te komen, om hier een lering uit te trekken voor de toekomst. 

Door te innoveren en tegelijkertijd dichtbij haar kernwaarden te blijven heeft AKOS zich de afgelopen jaren ontplooid tot een volwaardige partner voor de industrie dat hoogwaardige expertise en integrale oplossingen biedt op het gebied van mens, productie en technologie. Inmiddels heeft AKOS ruim 130 medewerkers, een uitgebreid netwerk door heel Nederland en vestigingen in Apeldoorn (hoofdkantoor), Enschede, Heerenveen, Utrecht en Zwolle.

Website AKOS

Comments are closed.