Altair op formnext 2018 met simulatiegestuurd ontwerpen voor productie

6 november 2018

Altair demonstreert op formnext 2018 de voordelen van simulatiegestuurd ontwerpen voor nieuwe productiemethoden, met Altair’s Inspire-platform. formnext is een internationale beurs over additive manufacturing (AM) en volgende generatie productiemethoden, die van 13-16 november in Frankfurt wordt georganiseerd. In lijn met het  beursthema ‘Turning your ideas into reality’, laat Altair samen met APWORKS, M&H en RSC zien hoe simulatiegestuurd ontwerpen kan bijdragen aan sneller innoveren en betere producten.

Innovaties voor diverse markten
Op Altair’s stand zijn innovaties voor diverse markten te zien, zoals de Sogeclair optimdoor, een hybride heupimplantaat, Stephan Henrich’s BushBot Chair en een door elmec3D herontworpen component voor een verpakkingslijn. Maar ook een 3D-geprinte supportarm van M&H en de door RSC geoptimaliseerde voetsteun en behuizing voor een elektrische aandrijving. Verder draagt Altair met simulatiegestuurd ontwerpen nog bij aan componenten die via AM worden geproduceerd op de stands van VDMA en Purmundus.

 

Simulatietechnologie voor productie
In een speciaal demonstratietheater presenteert Altair een aantal creatieve toepassingen van simulatietechnologie voor verschillende productietechnieken, met behulp van Inspire en SIMSOLID. Tenslotte toont partner APWORKS op de gezamenlijke stand diverse toepassingen van additive manufacturing en AMXpert, het online platform voor 3D-geprinte metalen onderdelen. Bezoek Altair tijdens formnext 2018 op stand F70 in hal 3.1.

Succesvol innovaties creëren
“Tijdens formnext laat Altair zien hoe bedrijven op een economische wijze succesvol innovaties en betere producten kunnen creëren”, zegt Mirko Bromberger, Director Marketing Strategy bij Altair. “Met het Altair Inspire-platform kunnen onze klanten alle systeemeisen vastleggen, innovatieve structuren creëren en via een simulatiegestuurd ontwerpproces optimaliseren voor de productie. Het verheugt ons dat bijna alle grote leveranciers van AM-technologie met Altair Inspire of Altair HyperWorks werken, waardoor het industriestandaarden worden voor topologie-optimalisatie en generatief ontwerpen. Het is ons doel de benodigde performance en mogelijke kostenbesparingen zo vroeg mogelijk in het besluitvormingsproces voor innovaties toegankelijk te maken. Dat is tijdens  formnext te zien op basis van voorbeelden uit diverse markten.”

Website Altair

Comments are closed.