Altair Inspire 2018-simulatiesoftware versnelt productinnovatie

13 februari 2018

Altair introduceert de Inspire 2018-simulatiesoftware voor het versnellen van productinnovaties. Deze software is direct leverbaar via het wereldwijde partnernetwerk en de HyperWorks gebruikerscommunity en later dit jaar tevens in de vorm van de cloudservice Inspire Unlimited. In de Benelux is Inspire 2018 te zien op 7 en 8 maart tijdens RapidPro, op stand 72.

Simulatiegestuurd ontwerpen

Inspire 2018 is simulatiegestuurde ontwerpsoftware waarmee ontwerpers en ingenieurs al in de ideationfase mogelijke productontwerpen kunnen verkennen en analyseren. Samengevat bestaat de belangrijkste functionaliteit uit:

  • Snel assembleren en simuleren van dynamische mechanische systemen, om automatisch belastingen op systeemcomponenten te berekenen, te analyseren en te optimaliseren.
  • Gewichtsbesparende ontwerpvoorstellen genereren voor conventionele en additieve productieprocessen, op basis van Altair's technologie voor topologie-optimalisatie.
  • Prestaties van mogelijke ontwerpconcepten simuleren, voor diverse belastingsituaties tot het bezwijkmoment.
  • Directe export van Inspire CAD-geometrie naar 3D-printers voor snelle productie van hoge kwaliteit onderdelen.

Productinnovatie en -ontwikkeling versnellen

"Inspire 2018 geeft ontwerpers en engineers nieuwe simulatiemogelijkheden voor het bedenken en sneller ontwikkelen van innovatieve en beter presterende producten", zegt Theo Verbruggen, sales director Benelux. "Verder integreert deze software eenvoudig met de systemen van grote productiebedrijven, om snel inzicht te krijgen in de voordelen van gewichtsbesparingen. Dankzij een intuïtieve gebruikersinterface is Inspire 2018 laagdrempelig toepasbaar door kleine en middelgrote bedrijven die nog maar weinig simulatie-ervaring hebben. De cloudversie, die als Inspire Unlimited beschikbaar komt, bevat tevens functionaliteit voor veilig datamanagement, tools voor het samenwerken binnen teams en on-demand high-performance computing (HPC)."

Inspire 2018-simulatiesoftware

PolyNURBS.

Simulaties van conceptontwerp tot productie

"Om concurrerend te kunnen blijven, is het belangrijk de toegevoegde waarde van simulaties te benutten vanaf de eerste conceptideeën tot en met het productieproces", vervolgt Verbruggen. "Daarom blijven wij functionaliteit en extra tools toevoegen voor elke fase van het ontwerpproces en innovatiecyclus." Andere verbeteringen in Inspire 2018 zijn:

  • Genereren van geoptimaliseerde 'lattice' en gecombineerde 'solid-lattice' structuren, visualiseren van de simulatieresultaten in 3D en export van 'lattice'-ontwerpen naar het STL-bestandsformaat voor 3D-printen.
  • Bekijken en interactief toepassen van mogelijke belastingsituaties, inclusief importeren en exporteren van ontwerpbelastingen in CSV-bestanden met de nieuwe Load Cases Table.
  • Ontwerpen voor additieve productietechnieken met onder andere 'overhang shape controls' om beter zelfondersteunende structuren te kunnen creëren.
  • Automatisch optimaliseren van PolyNURBS CAD-geometrie voor generatief ontwerpen met de nieuwe PolyNURBS Fit Tool.

Website Altair / Inspire 2018

 

Comments are closed.