Avond van de Maakindustrie

8 maart 2018

Tijdens de eerste Avond van de Maakindustrie, die 7 maart plaatsvond in de Jaarbeurs in Utrecht, zijn aan verschillende bedrijven uit de maakindustrie awards uitgereikt. De avond zette zo op een feestelijke wijze bedrijven in de schijnwerpers die samen een belangrijk deel uitmaken van de Nederlandse maakindustrie. De verbondenheid van de verschillende sectoren kwam tot uitdrukking in het programma waarin FPT-VIMAG, Koninklijke Metaalunie en NRK in samenwerking met Jaarbeurs, gezamenlijk de winnaars huldigden van verschillende awards.

De volgende awards zijn uitgereikt:

  • Smart Manufacturing Award 2018
    Koninklijke Metaalunie stelt elk jaar een prijs ter beschikking aan een Metaalunie-lid dat zich met een actueel thema positief onderscheidt. Dit jaar was het thema ‘Smart Manufacturing’, oftewel slim produceren. Uit de negen in december 2017 gekozen districtswinnaars zijn tijdens de Avond van de Maakindustrie eerst drie genomineerde bedrijven gekozen waarna vervolgens de winnaar van de award wordt gekroond.Winnaar van de Smart Manufacturing Award 2018 is Aebi Schmidt Nederland bv.
  • TechniShow Innovation Awards 2018
    FPT-VIMAG reikte tijdens de avond de TechniShow Innovation Awards uit. Hiermee beloont FPT-VIMAG díe innovaties die natuurlijk nieuw en onderscheidend zijn, maar daarnaast ook economische en/of maatschappelijke impact hebben. De TechniShow Innovation Award is voor bedrijven die deelnemen aan TechniShow 2018 en een vernieuwend of nieuw product of een vernieuwde aanpak wat betreft proces, materialen en/of technieken hebben ontwikkeld. De innovatie moet leiden tot een significante verandering in economische en/of maatschappelijke zin. De vernieuwde awards werden uitgereikt in meerdere categorieën.Winnaar van de TechniShow Award Nieuw op de Benelux markt is BMO Automation. Winnaar van de TechniShow Award Commerciële Innovatie is Kuunders Technoworks. Winnaar van de TechniShow Award Made in de Benelux is Style CNC Machines. Winnaar van de publieksprijs TechniShow Innovation Awards is Trumpf bv.
  • Duurzame Producten Awards
    De NRK heeft de Duurzame Producten Awards uitgereikt. Het was de eerste editie van deze award, die zijn uitgereikt in drie categorieën. Het gaat hierbij om innovaties die bijdragen aan verduurzaming, het terugdringen van de CO2-uitstoot, het stimuleren van de circulaire economie of bijvoorbeeld aan de veiligheid en het comfort van mensen.Winnaar in de categorie Bouwen/Infrastructuur is Lankhorst Engineered Products. Winnaar in de categorie Bouw/B2B is Cumapol Emmen. Winnaar in de categorie Consumentenproductie is Kras Recycling.
maakindustrie awards

Alle winnaars op een rij. Foto: Hans de Vries

Met de uitreiking van de verschillende awards werden de bedrijven uit de maakindustrie in de schijnwerpers gezet en lieten ze zien hoe innovatief, succesvol en belangrijk ze voor de industrie zijn. Dat maakte de Avond van de Maakindustrie ook een graadmeter voor de Nederlandse economie.

Website Avond van de Maakindustrie

Comments are closed.