Ballast Nedam sluit aannemingsovereenkomst voor bouw Galaxy Tower

25 september 2018

De Lelie Vastgoed BV en Ballast Nedam hebben een aannemingsovereenkomst gesloten voor de bouw van de Galaxy Tower in het hartje van Utrecht.

Beide partijen sloten eerder een bouwteamovereenkomst waarin zij samen de engineering van de Galaxy Tower verder uitwerkten. De bouwteamfase liep tot het tweede kwartaal van 2018. Op 18 juli 2018 is officieel gestart met de grondwerkzaamheden voor de realisatie van de Galaxy Tower. Daarop aansluitend sloten beide partijen de aannemingsovereenkomst voor de bouw van de Galaxy Tower.

Hotel en appartementen
Het gebouw van ruim 53.000 vierkante meter zal gaan bestaan uit een luxe viersterrenhotel, Amrâth Galaxy Jaarbeurs Hotel, met 250 hotelkamers, een restaurant, een bar en een fitness- en wellnessruimte inclusief zwembad. Daarbovenop worden 317 hoogwaardige appartementen gasloos gerealiseerd. Onder de toren van ongeveer 90 meter wordt ruimte gecreëerd voor 150 parkeerplaatsen.

Amrâth Hôtels
Het hotel is bestemd voor Amrâth Hôtels en Restaurants, bekend onder meer van Amrâth Grand Hotel Amsterdam (Scheepvaarthuis), Grand Hotel Kurhaus en Grand Hotel de L’Empereur.

Voorbereiding en uitvoering
Het hele gebied is volop in ontwikkeling, alle beweegruimte en logistiek moet strak afgestemd worden. Zo is er bijvoorbeeld slechts ruimte voor één torenkraan. Die is exclusief gereserveerd voor de ruwbouw en de gevel. De overige bevoorrading gaat met de personen- en goederenlift. Nu al wordt de beschikbaarheid van kraan, lift en losplaatsen strak ingepland. Zodat er straks efficiënt gewerkt kan worden.

Website Ballast Nedam
Website Amrâth Hôtels

Comments are closed.