BAM verwerft opdracht Collectiegebouw Museum Boijmans Van Beuningen

27 januari 2017

Gemeente Rotterdam (namens Stichting Collectiegebouw) heeft BAM Bouw en Techniek opdracht verleend voor de realisering van het Collectiegebouw voor het Museum Boijmans Van Beuningen. In het spiegelende gebouw, naar het ontwerp van architectenbureau MVRDV, komt een openbaar toegankelijk kunstdepot. De aanneemsom bedraagt circa € 43 miljoen. BAM gaat begin maart met de bouwwerkzaamheden van start. De oplevering is voorzien in 2019.

Het Collectiegebouw gaat de spectaculaire entree vormen van het Rotterdamse Museumpark. Het kunstdepot is ruim 39 meter hoog en krijgt een vloeroppervlak van 15 duizend vierkante meter. Het Collectiegebouw is een kunstdepot, dat toegankelijk wordt voor publiek en tegelijk een plek biedt voor collecties van particuliere verzamelaars. Het depot zorgt allereerst voor een blijvende oplossing voor de wateroverlast, waarmee Museum Boijmans Van Beuningen de afgelopen jaren kampte.

Collectiegebouw
Daarnaast biedt het Collectiegebouw een manier om kunst terug te geven aan de Rotterdammers. Het museum kan vanwege de beperkte ruimte nu slechts acht procent van de collectie tonen. Straks wordt dat vele malen meer. Door de transparantie van het gebouw en de opstelling van de werken kunnen bezoekers meekijken met restauraties en herkomstonderzoek. Gezien de uitstraling van het gebouw, de horeca en het dakterras op 35 meter hoogte en het omliggende groen, zal dit eerste openbare kunstdepot een nationale en internationale publiekstrekker worden.

Website BAM Bouw en Techniek

Comments are closed.