Nu al recordaantal stemmers BNA Beste Gebouw 2016

21 april 2016

Welk gebouw wordt de publieksfavoriet? Een gerestaureerd kerkje Klein Wetsinge in Groningen dat elke dag geopend is? Een parkeergarage in Katwijk dat ook een dijk is? Of een hyper modern kantorenpand Plus Ultra voor startende techbedrijven in Wageningen?

Het gaat erom spannen. Maar liefst 4100 mensen stemden de afgelopen drie weken op hun favoriete gebouw. Het publiek kan nog tot 9 mei kiezen uit alle acht genomineerde gebouwen geselecteerd door de jury onder leiding van Hanneke Groenteman.

Beste Gebouw van het jaar 2016

Op 19 mei maakt de jury bekend welk gebouw zich een jaar lang Beste Gebouw mag gaan noemen. De Nederlandse architectuurprijs wordt dit jaar voor de elfde keer georganiseerd door de BNA, Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus. Dan wordt ook bekendgemaakt wie de publieksfavoriet is.

Er kan nog op de volgende gebouwen worden gestemd via www.gebouwvanhetjaar.nl/publieksprijs-2016.

In de categorie Leefbaarheid & Sociale Cohesie:

  • De Hallen Amsterdam van Architectenbureau J. van Stigt bv
  • Het Noorderparkbad in Amsterdam van de Architecten Cie
  • Klein Wetsinge in Winsum van Jelle de Jong architekten.

In de categorie Stimulerende Omgevingen:

In de categorie Identiteit & Icoonwaarde:

Beste Gebouw van het Jaar 2016 bekend op 19 mei

In de categorie Particuliere Woonbeleving zijn dit jaar geen gebouwen genomineerd. De gebouwen die in deze categorie zijn ingestuurd, maken net als de andere categorieën nog wel kans op een eervolle vermelding. De jury maakt tijdens de prijsuitreiking op 19 mei bekend welke categoriewinnaars er zijn, wie eervol wordt vermeld, wie favoriet is bij het publiek en wie zich BNA Beste Gebouw van het Jaar 2016 mag noemen.

Website BNA

Afbeelding linksboven: Fotograaf Luuk Kramer.

Comments are closed.