Cadmes Event over engineeringuitdagingen

24 augustus 2017

Softwareleverancier Cadmes organiseert op woensdag 11 oktober het jaarlijkse Cadmes Event met als thema Challenging your Engineering. Tijdens dit event wordt SolidWorks 2018 gepresenteerd en de samenwerking tussen bedrijven en onderwijsorganisaties gestimuleerd via een hackathon en live certificeringsexamens. Verder is er een speciaal managementprogramma over het versnellen van innovatie en procesoptimalisaties om de concurrentie voor te blijven. Het Nederlandse Cadmes Event 2017 wordt gehouden in congrescentrum Spant in Bussum.

Bedrijven willen hun processen optimaliseren en ‘time-to-market’ verkorten om in te spelen op de klantbehoeften en engineeringuitdagingen van morgen. Het Internet of Things (IoT), 3D-printen en robotisering gaan de maakindustrie en andere markten de komende jaren ingrijpend veranderen. Op 11 oktober is te zien hoe bedrijven daarop kunnen inspelen, bijvoorbeeld met SolidWorks 2018. Ook worden engineers en managers geïnspireerd met informatie over nieuwe productietechnieken, virtualreality-toepassingen en de transitie van engineering-to-order naar configure-to-order.

Value chain, flexibility, customer intimicy

Tijdens een speciaal managementprogramma rondom de thema’s value chain, flexibility en customer intimicy, kunnen zo’n honderd managers uit de industrie zich op interactieve wijze voorbereiden op de belangrijkste businessuitdagingen van morgen. Daarbij maakt Cadmes onder andere gebruik van het Smart Industry-model, inspirerende Pecha Kucha-presentaties en rondetafelgesprekken.

Hackathon en live examens

Op het Cadmes Event 2017 wordt tevens jong talent uitgedaagd, tijdens een hackathon waarin studententeams oplossingen bedenken voor een engineeringuitdaging van een innovatieve klant van Cadmes. Zo maken alle deelnemers op een creatieve wijze kennis met toekomstige engineers en hun onderwijs. Ten slotte worden de ontwerp- en engineeringcompetenties van zo’n 80 studenten op het event geëxamineerd, tijdens een live SolidWorks CSWA-certificering.

Website Cadmes

Engineering

Comments are closed.