Canon presenteert 3D-printing propositie tijdens RapidPro 2017

27 februari 2017

Canon presenteert tijdens de vakbeurs RapidPro 2017 haar propositie als leverancier van 3D-printing oplossingen. Bezoekers kunnen op 7, 8, en 9 maart op de Canon-stand (stand 93) in de RapidPRo Industrial hal in het NH Conference Centre Koningshof in Veldhoven in gesprek gaan met 3D-printing specialisten. Zij informeren de bezoeker over de vele mogelijkheden die 3D-printing te bieden heeft in verschillende markten; van engineering en de maakindustrie tot architectuur en onderwijs, naast de andere voordelen op het gebied van service, levering van verbruiksartikelen en financiering.

RapidPro is een van de belangrijkste vakbeurzen in de Benelux op het gebied van prototyping, (low volume) productie en productontwikkeling. Een toonaangevende technologie waaraan aandacht wordt besteed, is 3D-printen. Canon laat de bezoekers op haar stand kennismaken met de geavanceerde 3D-printing technologieën van 3D Systems.

Canon-afbeelding“3D-printen wordt steeds belangrijker in de verschillende stadia van productontwikkeling als alternatief voor traditionele productiemethoden: van de visuele beoordeling van een concept en het functioneel testen van een ontwerp tot de inzet van 3D-printen bij productie”, vertelt Wilco Verheij, director Industrial & Production Solutions bij Canon Nederland NV. “Tijdens RapidPro informeren wij de bezoekers over de talrijke nieuwe ontwerpmogelijkheden die deze technologie biedt en laten wij zien hoe 3D-printing een hogere efficiency en substantiële kostenbesparingen binnen handbereik brengt.”

Op donderdag 9 maart om 13.40 uur geeft Verheij bij Canon Nederland, een presentatie waarbij hij onder meer uiteenzet hoe 2D-printleveranciers eerder een belangrijke stap hebben gezet door middel van ‘mass customization’. Ook schetst hij zijn visie over de toekomst van 3D.

Website Canon/3D-printen
Website RapidPro

Comments are closed.