Circulair paviljoen The Green House geopend

12 april 2018

Circulair paviljoen The Green House in Utrecht heeft zijn deuren officieel geopend. Het paviljoen biedt ruimte aan een restaurant met een eigen urban farm, en een vergadercentrum.

Strukton, Ballast Nedam en Albron zijn een partnerschap aangegaan van minimaal 15 jaar voor de bouw en de exploitatie van The Green House. De partners willen leren van circulariteit en deze kennis delen met andere partijen. Het circulaire ontwerp is vervaardigd door cepezed in opdracht van consortium R Creators.

Conform de principes van circulariteit is het gebouw (inclusief de fundering van prefab betonblokken) geheel demontabel. Over vijftien jaar kan het elders weer worden opgebouwd. Ook bij de keuze van het materiaal is gestreefd naar hergebruik. Een vertical farming-kas van tachtig vierkante meter ligt op de verdieping, naast de vergaderzalen. Hier worden groenten en kruiden voor de restaurantkeuken geteeld. Een vide in het paviljoen maakt de publiek toegankelijke kas goed zichtbaar vanuit het restaurant beneden. Ook een grote groenwand draagt bij aan de beleving van The Green House.

Website Cepezed

Afbeelding linksboven: Lucas van der Wee, cepezed.

Comments are closed.