Column: Bezinning

18 oktober 2016

Vakantie, tijd voor bezinning. Pffff, dat gezeur ook elke keer. Wie dat heeft bedacht, moet zelf maar eens goed nadenken. Nou ja, vooruit dan maar. Dus ook ik vraag mij af of ik als CAD-engineer nog wel met de juiste zaken bezig ben. Is het allemaal nog wel leuk? Ben ik wel productief genoeg? Is de balans werk-privé nog wel in orde? Verdien ik niet te veel? Allemaal zeer relevante vragen terwijl ik op een ligbed langs het zwembad mijn werkzame leven overdenk. De vragen zijn goed, zeer goed mag ik wel stellen. Het probleem is echter dat ik naast de vragen ook de antwoorden moet geven. Hoe kom ik tot een objectief antwoord? Ik doe echt mijn best, maar mijn brein-reacties schieten alle kanten op. Lekker is dat! Focus, Willem, focus! Makkelijker gezegd dan gedaan als de hele tijd Zuid-Europese schonen in bikini langs mij heen paraderen. Focus! Is het niet het vrouwelijk schoon, is het wel een Heerlijk Helder H…… die mijn scherpte doet vertroebelen. Willem! Neem nou eens de tijd om serieus over het werk na te denken!

In een kort moment van brein-scherpte kom ik op een volkswijsheid uit: de vraag stellen is hem beantwoorden. Top! Dat heb ik dan ook weer gehad. Klaar, want het kan maar beter duidelijk zijn. Nu ik het antwoord heb, valt het me op dat het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is. Wat is nu eigenlijk het probleem? Trots vertel ik mijn vrouw over mijn levensoverwegingen, het doel van het bestaan. Ja ja, ook ik denk nog wel eens na! Steek die maar in je zak.

“En nu?”, vroeg ze. “Hoezo en nu?” “Wat ga jij met deze zeer persoonlijke wereldschokkende bekentenissen doen?” “Doen?” “Ja, wat ga je ermee doen? Wat ga je veranderen? Het is niet altijd leuk, je zou harder kunnen werken, je bent meer thuis dan op kantoor en daar krijg je overdreven veel voor betaald! Wat ga je nu anders doen?”, vroeg ze. “Nou, niets”, mompelde ik. “Volgende week maandag gewoon weer aan het werk, net zoals voor de vakantie.”

Heeft u ook moeilijke vragen? Geef ze door aan redactie@cadmag.nl.

ing. Vraagbaak W. Barendsz
Lees hier de vorige column van Willem Barendsz

 

Comments are closed.