Column: Riders on the storm

13 oktober 2017

Aan dit liedje uit 1971 van de Doors moest ik denken bij het schrijven van deze column. Wij, professionals in de ontwerp- en maakindustrie, hebben te maken met enorme uitdagingen. Uitdagingen in een bijzonder rumoerige wereld. Noord-Korea, Barcelona en Syrië domineren de media. En ondertussen groeit de wereld door, gaan de technologische ontwikkelingen alleen maar sneller en staan wij voor gigantische uitdagingen.

Als we alleen naar de Nederlandse storm kijken dan zien we dat onze economie hard groeit, de bevolking groeit en er is een enorme behoefte aan extra huizen, nieuwe bruggen en goede infrastructuur. We dienen 1 miljoen nieuwe huizen te bouwen, minstens 1.000 bruggen te vervangen en een groot deel van het wegennet moet worden vervangen of aangepast.

Daarbij dienen we buitengewoon slim te zijn, want het moet allemaal gebouwd worden zonder dat er verstoringen plaatsvinden, met zo minimaal mogelijk verspilling van grondstoffen, duurzaam en energiearm of -neutraal. Met slimme machines en technologie, die nog gebouwd moeten worden, gaan wij deze kleine en grote problemen oplossen. Daar ben ik van overtuigd.

Deze golf van vernieuwing voel ik letterlijk als een storm in mijn rug. Ik vlieg! Ik hoop dat ik met mijn bedrijf en mijn medewerkers genoeg getraind heb, de juiste moderne gereedschappen in gebruik heb, zodat ik de storm de baas blijf en niet kopje onder ga.

Rob Oud – CAD & Company
@RobOud
Website CAD & Company

 

Lees hier de vorige column van Rob Oud: Circulaire economie

Comments are closed.