COMSOL Client nu ook voor Android

6 mei 2019

COMSOL kondigt aan dat COMSOL Client nu voor Android beschikbaar is. Onderzoekers, ingenieurs en studenten kunnen nu simulaties uitvoeren vanaf hun Android-apparaten, zoals telefoons, tablets en Chromebooks, door simpelweg verbinding te maken met de COMSOL Server software die de berekeningen op afstand uitvoert.

COMSOL Client for Android breidt hiermee de mogelijkheden van de Application Builder en COMSOL Server uit. U wordt namelijk niet langer beperkt door de hardware van uw apparaat. Doordat COMSOL Multiphysics direct op de Android-apparaten van buitendienstmedewerkers beschikbaar is, kunnen zij R&D-werkzaamheden ter plaatse uitvoeren, of de software tijdens een verkoopgesprek tonen. 

“COMSOL Server stelt gebruikers in staat om simulaties uit te voeren via webbrowsers of op desktop geïnstalleerde clients”, zegt Daniel Ericsson, Productmanager bij COMSOL. “COMSOL Client for Android breidt deze mogelijkheden uit door een meer naadloze gebruikerservaring op Android-apparaten te introduceren.”

“Met behulp van COMSOL Multiphysics en de Application Builder kan ik modellen maken en daarop gebaseerde apps bouwen. Hierdoor kunnen andere afdelingen verschillende configuraties testen voor hun specifieke eisen, en het beste ontwerp kiezen”, zegt Sam Parler, Research Directeur bij Cornell Dubilier.

De Application Builder en COMSOL Server zijn ontwikkeld om multifysisch modelleren toegankelijker te maken voor een breder publiek. De Application Builder stelt simulatie specialisten in staat om op maat gemaakte applicaties te maken op basis van hun multifysische modellen. Met COMSOL Server kunnen organisaties analysetools beschikbaar maken specifiek gericht op hun branche. COMSOL Client for Android maakt het starten van een simulatie-app zo eenvoudig als het online bestellen van een pizza. 

“Het uitbreiden van het bereik van multifysisch modelleren is de kern van onze missie,” voegt Daniel Ericsson toe. “COMSOL Client for Android stelt iedereen, van ingenieurs tot buitendienstmedewerkers, in staat om COMSOL Multiphysics simulaties nog efficiënter te gebruiken, direct vanuit de palm van hun hand.”

Net als bij COMSOL Client for Windows worden de simulaties uitgevoerd op externe servers, zodat u niet beperkt wordt door de hardware van uw apparaat.

Beheerders hebben nog steeds volledige controle over wie toegang heeft tot de apps en wie ze kan uitvoeren met behulp van COMSOL Server. Als de Android-gebruikers de app openen zien zij altijd de nieuwste versie van de simulatie-app.

Website COMSOL

Comments are closed.