ConstruSteel meest gebruikte staalbouw software van Nederland

7 maart 2019

Onafhankelijk marktonderzoek bevestigt ConstruSteel als nr. 1 staalbouw software van Nederland. ConstruSteel is met afstand de meest gebruikte specialistische software binnen de staalbouw.
Een mooi resultaat voor het softwarebedrijf uit Den Ham (OV) dat als marktleider van de Benelux onlangs internationaal verder uitbreidde.

Inmiddels wordt het softwarepakket van Canada tot Australië door staalbouwers ingezet om significante efficiency- en kwaliteitsverbeteringen te realiseren.

Marktonderzoek Bouwen met Staal
De Nederlandse branchevereniging Bouwen met Staal heeft in opdracht van World Steel (branchevereniging staalbouw wereldwijd) een marktonderzoek laten uitvoeren in Nederland. Het onderzoek richt zich voornamelijk op de productie van staal, de mate van automatisering en gebruik van software bij een staalbouwbedrijf en de ontwikkelingen binnen de Nederlandse markt.

Grafiek marktonderzoek

Toegevoegde waarde branche specifieke software
Een van de belangrijkste resultaten is de toegevoegde waarde die de branche ziet in specifieke software ten opzichte van generieke pakketten. Generieke software omvat veelal overbodige functionaliteit, terwijl branche specifieke software enkel gerichte functionaliteit voor de staalbouw biedt. Dit betekent minder ballast en meer overzicht voor werknemers binnen het staalbouwbedrijf. 

De verschillende soorten software op de markt zijn niet voor elk staalbouwbedrijf toegankelijk. In de visie van ConstruSteel moet elk staalbouwbedrijf toegang hebben tot de meest innovatieve en geavanceerde software om significante verbeteringen in efficiency en kwaliteit te realiseren, ongeacht de grootte van het bedrijf. Dit verklaart de hoge mate van het gebruik van ConstruSteel software binnen de branche.

De resultaten van het marktonderzoek laten een hoopvolle toekomst voor de staalbouw zien. Het Nederlandse staalbouwproces is een van de meest efficiënte staalbouwprocessen ter wereld en verder automatiseren blijft centraal staan in de branche. 

Website ConstruSteel

Comments are closed.