CS Metaalbewerking vervaardigd met succes 3D Café-racer onderdelen

18 januari 2019

Met “SharpCam 3D Pro” software heeft CS Metaalbewerking nieuwe mogelijkheden gerealiseerd. Het bleek de oplossing om hiermee de service aan haar klanten uit te breiden met 3D verspaningswerk op de bestaande 3-assige freesmachines. Voorwaarde was ook dat de eigen CNC Frezers aan hun machines zelf meer konden programmeren in kortere tijd. Hierin is men goed geslaagd, met als bijkomstig voordeel dat nu ook meer opdrachten door het bedrijf kunnen worden aangenomen. 

Enkele Café-racer onderdelen (zie foto) waren onlangs een uitdaging om deze uit volmateriaal in twee opspanningen te vervaardigen. Het gaat daarbij meestal om unieke parts voor het ombouwen van standaard motorfietsen tot een fantastisch vormgegeven sportmodel. Een voorbeeld is de 6 cilinder motor op basis van een Honda CBX1000 (foto 2) waarvoor 3D gefreesde frame onderdelen werden vervaardigd voor de speciale voorwiel ophanging. In deze branche heeft de klant WiMoto uit Elst zich onderscheiden op basis van hun geavanceerde motor engineering, aansprekende industriële vormgeving en vakmanschap.

CS Metaalbewerking kan de WiMoto freesopgaven vanuit het STEP model met SharpCAM programmeren, door o.a. de keuze uit 9 automatische 2D/3D voor- en nafrees strategieën. Daarbij is parallel, wervel- of trochoïdaal frezen, restmateriaal ruimen, contouren projecteren, vlakafwerking etc. mogelijk. De software onderscheidt zich echter vooral door de herkenbare en praktische menu’s, die aan CNC frezers worden aangeboden, zonder één enkele onnodige muisklik of omslachtighei

SharpCam is het enige volwaardige low-cost softwarepakket zonder verplichte maintenance, upgrade, helpdesk of in de Cloud kosten op de markt. Hierdoor is voor CS Metaalbewerking het aanschafbedrag een eenmalig uitgave gebleven en voorziet het in de mogelijkheid er meer kennis en ervaring mee op te doen op dit terrein .

De leverancier van SharpCAM slaagt hiermee opnieuw, om bedrijven met persoonlijk advies en deze software, een doorstart te laten maken naar 3D fabricage mogelijkheden.

Website CNC Instructie Buro

Comments are closed.