CyBe levert eerste betonprinter aan prefabbeton producent in Japan

28 juni 2018

Deze week worden medewerkers van de prefab betonfabrieken opgeleid en gecertificeerd tot betonprint operators. Eenmaal terug in Japan zijn zal er in eerste instantie worden gefocust op het certificeren van de productiemethode op basis van de JIS standaarden in Japan. Daarna volgen er verschillende toepassingen zoals bankjes, rioolputten, toiletunits en gebouwen.

De Japanners hebben de printer aangeschaft om onderdelen van gebouwen en bruggen te printen net als CyBe in Dubai. Met deze mobiele printer kunnen ze op locatie, semi-precast en in de fabriek produceren. Hierbij maken zij gebruik van de sneldrogende betonmortel van CyBe, speciaal ontwikkeld voor het 3D printen van beton, welke ook lokaal in Japan zal worden geproduceerd.

Door de opgedane ervaring fungeert CyBe als kennisleider op het gebied van 3D betonprinten waarbij zij voornamelijk in-house technologie ontwikkeld en daarbij enkele projecten zoals in Saudi Arabië, Dubai en Milaan per jaar oppakt voor de doorontwikkeling van de technologie. Daarnaast verkoopt zij haar printers als een totaalconcept waarbij partners worden begeleid en gecertificeerd zodat zij meteen aan de slag kunnen met het printen van beton met als voordelen snellere, goedkopere en duurzamere productie.

Website CyBe

Comments are closed.