Dassault Systèmes verbetert oplossingen voor maritieme industrie

14 juni 2017

Dassault Systèmes heeft het Nederlandse bedrijf AITAC overgenomen. AITAC is gespecialiseerd in engineeringsoftware voor maritieme en offshorebedrijven. De overname helpt Dassault Systèmes bij de verdere ontwikkeling van het 3DExperience-platform en zijn oplossingen voor de maritieme en offshore-industrie.

Scheepswerven en offshorebedrijven gebruiken AITAC's applicatie Smart Drawings om geautomatiseerd bouwtekeningen te maken op basis van een 3D-mastermodel van een schip, platform of andere constructie die is ontworpen met CATIA-applicaties van Dassault Systèmes. Deze automatisering is gebaseerd op richtlijnen en templates die aansluiten bij de maritieme standaarden en lokale eisen. Met Smart Drawings kunnen bedrijven de kosten van het maken van bouwtekeningen terugdringen, de kwaliteit van certificeringsdocumenten verbeteren en maximale waarde uit het 3D-mastermodel halen.

Volledige integratie

Dassault Systèmes gaat de Smart Drawings-applicatie volledig integreren in de oplossingen 'Designed for Sea' en 'Optimized Production for Sea', die gebaseerd zijn op het 3DExperience-platform. Bedrijven gebruiken deze oplossingen voor ontwerp, validatie en productieplanning in maritieme en offshore-projecten.

AITAC d.o.o.

Als onderdeel van de overname krijgt Dassault Systèmes ook 40 procent in handen van AITAC's ingenieursbureau in Kroatië, AITAC d.o.o.. Dit kantoor verleent diensten op het gebied van scheepsbouwkunde en engineering aan grote scheepsbouwers.

AITAC

Multidisciplinair 3D-model

In de maritieme sector en offshore-industrie werden traditionele bouwtekeningen voorheen gemaakt en beheerd door verschillende afdelingen, onafhankelijk van elkaar. Nu beweegt de branche langzaam maar zeker naar het gebruik van één enkel multidisciplinair 3D-mastermodel. Dit zorgt voor digitale continuïteit in maritieme projecten, van concept tot productie en het operationele beheer.

Transformatie

"We willen de manier waarop maritieme en offshorebedrijven gebruikmaken van 3D transformeren en we doen er alles aan om onze klanten de best mogelijke ervaring te bieden als het gaat om 3D-mastermodellen", zegt Marc Journeux, co-director bij AITAC. "Dassault Systèmes is altijd een fantastische partner voor ons geweest. We denken dat dit het enige bedrijf is dat de industrie naar een hoger niveau kan tillen. Ons team kijkt ernaar uit om het innovatietempo samen met Dassault Systèmes te versnellen."

Vruchtbare samenwerking

"Als softwarepartner van Dassault Systèmes ondersteunt AITAC de gebruikers van het 3DExperience-platform al jaren en nu zetten we de volgende stap in deze lange, vruchtbare samenwerking", aldus Alain Houard, vice president Marine & Offshore Industry bij Dassault Systèmes. "De ervaring en expertise van AITAC en het team van scheepsarchitecten en engineers helpen ons bij het uitbreiden van ons portfolio voor de maritieme en offshore-industrie en bij implementatieprojecten bij onze klanten."

De transactie is afgerond op 1 juni 2017.

Website AITAC
Website Dassault Systèmes / maritieme en offshore-industrie
Website Dassault Systèmes

Comments are closed.