Dassault Systèmes neemt Centric Software over

19 juni 2018

Dassault Systèmes neemt een meerderheidsbelang in Centric Software. Tot de klantenkring van Centric Software behoren onder andere de supermarktketen Auchan, sportmerk ASICS, het in luxe producten gespecialiseerde LVMH en modemerken als Mango en Under Armour.

In de markten waarin Centric Software actief is, lopen de digitale wereld en de fysieke omgeving naadloos in elkaar over. Consumenten beschikken daardoor over veel kennis van producten en kiezen snel of zij een nieuwe trend interessant vinden en willen volgen. Mode- en andere merken dienen daarom snel te kunnen reageren om aan de verwachtingen van de consument te kunnen voldoen. Dit betekent dat aanbieders in deze sectoren per jaar steeds meer nieuwe collecties en producten uitbrengen. Het ontwikkelen en snel op de markt brengen van nieuwe collecties stelt dan ook steeds hogere eisen aan bedrijven. Met deze overname geeft Dassault Systèmes een impuls aan de digitale transformatie die hiervoor nodig is.

Beheer collecties en kwaliteitsmanagement

Het hoofdkantoor van Centric Software staat in Silicon Valley. Het bedrijf heeft daarnaast vestigingen in dertien landen. Het concern heeft life cycle management (PLM)-software ontwikkeld die volledig afgestemd is op de eisen en wensen van deze sectoren. Deze oplossingen worden met name gebruikt voor het maken en volgen van planningen, het beheren van productspecificaties, materials management, inkoop, kostenbeheersing, het beheer van collecties en kwaliteitsmanagement. In 2017 groeide de omzet van Centric Software met 60 procent tot meer dan 61 miljoen dollar.

Uitbreiding productportfolio

De overname past in de strategie van Dassault Systèmes om een compleet productportfolio aan te bieden in twaalf branches en zeventig segmenten. PLM-software speelt een hoofdrol in de digitale transformatie in de branches die Centric Software bedient. Net als eerder gebeurde met SolidWorks zal Centric Software als een zelfstandige dochteronderneming binnen Dassault Systèmes actief zijn. De oplossingen van het bedrijf zullen echter optimaal gebruikmaken van de branchespecifieke processen die Dassault Systèmes op basis van het 3DExperience-platform heeft ontwikkeld.

Website Dassault Systèmes
Website Centric Software

Comments are closed.