Dassault Systèmes omzet nieuwe licenties groeit

2 februari 2018

Dassault Systèmes heeft de resultaten bekendgemaakt over het vierde kwartaal van 2017. De totale omzet groeide met 9 procent, naar 910,4 miljoen euro (IFRS en constante valuta). De omzet uit nieuwe licenties groeide met 16 procent. Het bedrijf maakte tevens de financiële doelstellingen voor 2018 bekend, zijnde een omzetgroei van 8 procent tot 9 procent en winst per aandeel groei van 6 procent tot 8 procent (niet-IFRS).

Bernard Charlès, vice chairman en CEO van Dassault Systèmes, licht toe: “In 2017 is duidelijk de toegevoegde waarde van onze strategie zichtbaar geworden, bij bedrijven die met Industry Solution Experiences en het 3DExperience-platform nieuwe customer experiences creëren en innoveren. Deze strategie gaat verder dan alleen digitalisering, omdat het klanten helpt te transformeren naar de industriële renaissance van de 21ste eeuw.”

Kern- en groeimarkten

“De businesswaarde van 3DExperience is vooral zichtbaar geworden in de kernmarkten defensie- en luchtvaart, dankzij Boeing en andere klanten, in de mobiliteit- en transportsector en de maakindustrie,” vervolgt Charlès. “Verder verheugt het ons in de bouwsector een overeenkomst te hebben gesloten met Bouygues Construction, met als doel de digitale transformatie van projecten te versnellen. In totaal zijn er meer dan twintig opdrachten gesloten met een waarde groter dan één miljoen euro, in onze kern- en groeimarkten.”

Duurzaamste bedrijf

“Tenslotte verheugt het ons dat Dassault Systèmes op de eerste plaats staat in de 2018 Top 100 Most Sustainable Corporations van Corporate Knights. Mede een erkenning van onze visie op het harmoniseren van producten met de natuur en het leven en de implementatie daarvan in alle activiteiten. Bedrijven en mensen inspireren 3DExperience-omgevingen te creëren voor het bedenken, uitvinden en leveren van disruptieve duurzame oplossingen voor de energievoorziening, mobiliteit, steden, gezondheidszorg en hightech, is de basis van ons bestaan en DNA.”

Website Dassault Systèmes

Lees ook het artikel Dassault Systèmes meest duurzame bedrijf.

 

Comments are closed.