DDS-CAD 12 vanaf nu verkrijgbaar

22 november 2016

Data Design System (DDS) heeft versie 12 van DDS-CAD officieel voor de Nederlandse markt vrijgegeven. De softwareontwikkelaar heeft met name ingezet op het beheer van projectinformatie.

Naast innovaties en verbeteringen voor alle installatietechnische disciplines, heeft DDS-CAD 12 er ook extra algemene functies bij gekregen. Zo introduceert deze versie bijvoorbeeld een geheel nieuwe multidisciplinaire clashdetectie-engine. Daarnaast heeft DDS een nieuwe rapportmanager ontwikkeld, die moet zorgen voor een meer precieze output van de berekeningsresultaten, stuklijsten en andere belangrijke projectinformatie. De nieuwe dynamische objectreferenties zorgen ervoor dat bij een verandering in het gebouwmodel, de posities van de geïnstalleerde objecten intelligent worden aangepast. Daarnaast maakt DDS-CAD 12 alle relevante projectmeldingen centraal beschikbaar in een separaat, duidelijk en gebruiksvriendelijk overzicht, het zogenoemde ‘Control Center’.

ddsafbeelding

In DDS-CAD 12 is een nieuwe multidisciplinaire clashdetectie-engine geïntroduceerd, volledig op basis van IFC. Bron: Data Design System.

DDS-CAD 12 biedt ook nieuwe disciplinespecifieke functies. Op het gebied van sanitair, verwarming en ventilatie introduceert DDS onder andere aanvullende weergavemogelijkheden voor riool- en leidingsystemen. Zo is bijvoorbeeld de representatie van doorsneden van leidingen en kanalen verbeterd. Bovendien heeft DDS de totale aanpak van afschot voor drainage- en rioleringssystemen verder geoptimaliseerd. Daarnaast is het berekeningsalgoritme van de leidingsystemen volledig opnieuw ontwikkeld. Hierdoor biedt DDS-CAD volledig geïntegreerde berekeningen met aanzienlijk toegenomen snelheid, precisie en stabiliteit ten opzichte van de vorige versie.

DDS-CAD ondersteunt het Open BIM-initiatief vanaf het allereerste begin en een belangrijk deel van de ontwikkeling van DDS-CAD is dan ook het optimaal uitrusten van de software om het toe te kunnen passen in BIM-projecten. Zo kreeg versie 12 verscheidene verbeteringen voor de import en export van IFC-modellen, die de basis vormen voor de samenwerking van alle betrokken partijen bij het ontwerpproces van Open BIM-projecten.

Website Data Design System


Afbeelding linksboven: Geoptimaliseerde visualisatie-opties maken een snelle visuele analyse mogelijk, bijvoorbeeld op basis van de specifieke warmtelast per ruimte. Bron: Data Design System.

Comments are closed.