DDS-CAD 14: Meer BIM en meer Bit

14 november 2018

Data Design System (DDS) heeft DDS-CAD 14 uitgebracht, de nieuwste versie van de CAD/BIM-software voor het ontwerpen, berekenen en documenteren van gebouwinstallaties. Speciaal voor het ontwerpen van werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties zijn nieuwe en verbeterde functionaliteiten geïntroduceerd. Ook op het gebied van BIM is de software weer uitgebreid. Bovendien is DDS-CAD 14 als volledige 64-bit toepassing beschikbaar en zijn de algemene prestaties verder geoptimaliseerd.

DDS-CAD is ontwikkeld als een ontwerp- en tekenpakket voor alle disciplines in de installatietechniek. De software is modulair opgebouwd, zodat er op maat gemaakte oplossingen beschikbaar zijn voor discipline-specifieke specialisten. Sinds 1984 is de software voortdurend in ontwikkeling. DDS-CAD-gebruikers hebben toegang tot talloze geautomatiseerde functies, geïntegreerde berekeningen en controlefuncties. De rapportenmanager en automatische schema‘s maken uitgebreide documentatie voor elk project eenvoudig mogelijk. Daarnaast is DDS-CAD is uitgerust met geavanceerde BIM-functionaliteiten, die de werkwijzen ondersteunen voor een actieve samenwerking in BIM-projecten.

DDS-CAD 14 introduceert een compleet nieuw concept voor het ontwerpen van kabelmanagementsystemen zoals kabelladders, -goten  en -kanalen. De nieuwe polylijntechnologie biedt maximale flexibiliteit in het ontwerpen van complexe en clashvrije systemen. Aan de hand van het aantal kabels wordt daarnaast ook de vulgraad automatisch berekend (beeld: Data Design System)

DDS-CAD 14 bevat nieuwe intelligente detectiebereiken voor wandgemonteerde camera’s en sensoren. Bij het plaatsen van dit type objecten maakt DDS-CAD 14 direct zichtbaar of er geen blinde vlekken in een ruimte aanwezig zijn. Met deze nieuwe mogelijkheden bent u verzekerd van een optimale dekking (beeld: Data Design System)

 

De recent uitgebrachte DDS-CAD 14 biedt veel nieuwe functies. Binnen de elektrotechniek biedt het bijvoorbeeld snellere en flexibelere mogelijkheden voor het ontwerpen van ka-belmanagementsystemen en verbeteringen voor het aanmaken van lay-outs voor groepenkasten. Voor werktuig-bouwkundige professionals is de drukverliesberekening geoptimaliseerd. Verder biedt DDS-CAD 14 nieuwe opties voor hydraulische inregeling van verwarmings- en koelsystemen. Op algemeen niveau is een nieuw multi-user-concept geïntroduceerd, dat de lees- en schrijfrechten regelt voor pro-jecten waar meerdere gebruikers tegelijkertijd aan werken. Een andere algemene ontwikkeling is de overstap naar 64-bit: DDS-CAD ondersteunt nu volledig de 64-bit architectuur van moderne computersystemen.

DDS-CAD 14 bevat een compleet nieuwe BCF Manager die gebruik maakt van de nieuwste BCF2.1 standaard. Als gebruiker kunt u voor coördinatie BCF-bestanden uitwisselen maar ook direct verbinding maken met BCF clouddiensten zoals Bimsync om uw issues real-time te managen (beeld: Data Design System).

 

In DDS-CAD 14 is een compleet nieuwe IFC engine opgenomen. Automatisch wordt geavanceerd clipping toegepast op native IFC elementen waardoor DDS-CAD 14 één van de meeste waarheidsgetrouwe IFC engine heeft. Dankzij intelligent gebruik van multi-threading is de nieuwe IFC engine ook nog eens aanzienlijk sneller dan zijn voorganger (beeld: Data Design System).

 

Als onderdeel van de ontwikkeling van DDS-CAD verbeterde DDS ook de BIM-functionaliteiten en mogelijkheden van de software. Zo is er onder andere een volledig nieuwe IFC-engine geïntroduceerd. Volgens DDS maakt dit het werken aan BIM-projecten nog eenvoudiger en sneller. Voor gebruikers van DDS-CAD die in BIM-projecten BCF gebruiken om model-issues met andere belanghebbenden te communiceren, is een compleet nieuwe BCF-manager in de software geïntegreerd. In vergelijking met de vorige versie biedt het veel extra mogelijkheden voor projectcommunicatie op basis van BCF.

Website DDS-CAD

Comments are closed.