DeskProto Versie 7 gelanceerd op RapidPro 2018

19 februari 2018

Delft Spline Systems benut de RapidPro-beurs om Versie 7 van het CAM-programma DeskProto uit te brengen. Meest in het oog springende vernieuwing is de ‘Free edition’: DeskProto V7 biedt basisfunctionaliteit om CNC te kunnen frezen nu geheel gratis, zowel 2D als 3D.

Met DeskProto zijn drie soorten freeswerk mogelijk: Vector-data (uit DXF, AI, EPS-files, meestal 2D), Geometrie-data (3D, uit STL-files) en Bitmap-data (3D-reliëf op basis van een digitale foto). Ook de gratis versie ondersteunt alle drie types freeswerk.

"De beurs gaat over Rapid,” zegt Lex Lennings, DeskProto-salesmanager, "DeskProto laat zien dat CNC-frezen vaak sneller is dan 3D-printen.”

DeskProto V7
De illustratie toont 2D Vector-freeswerk, met links in zwarte lijnen de tekening en in rood de freesbanen. Voor de rand en de zeven gaten is ‘contour-frezen’ gebruikt (één freesbaan die de tekening volgt, met compensatie voor de dikte van de frees), voor de tekst ‘kamer-frezen’ (freesbanen om alle materiaal binnen een gesloten contour weg te frezen). De gebruiker geeft hierbij de te frezen diepte op.

DeskProto V7Dit product kan met CNC-frezen zeer snel worden geproduceerd: de totale freestijd is slechts 5 tot 10 minuten (afhankelijk van de freesbank), en het resultaat is zeker sterk genoeg om zeven volle glazen veilig te kunnen dragen. De getoonde beer-tray is les 1 in het DeskProto Tutorial boek.

De 8e editie van de beurs RapidPro wordt op 7 en 8 maart 2018 gehouden in Veldhoven.

Website DeskProto
Website RapidPro

Comments are closed.