Desktop Metal-printers van Layertec maken 3D-metaalprinten bereikbaar

15 december 2017

Layertec, leverancier van 3D-printers voor de professionele markt in de Benelux, introduceert twee systemen waarvan het bedrijf verwacht dat die de productie van metalen onderdelen fundamenteel gaan veranderen − van prototyping tot massaproductie. Directeur Arnaud Kooij legt uit: “Met de nieuwe 3D-metaalprinters van Desktop Metal, het Studio System en Production System, wordt 3D-metaalprinten bijzonder interessant voor de industrie. Baanbrekende technologie verlaagt de aanschafkosten enorm, terwijl de snelheid, veiligheid én printkwaliteit vele malen beter is.”

Studio System

De huidige high-end 3D-metaalprinters kunnen alleen in omgevingen met speciale condities worden gebruikt. Desktop Metal Studio System is een van de eerste 3D-metaalprinters die kantoorvriendelijk is, zonder aanvullende veiligheidsmaatregelen. De printers zouden daarnaast tot wel 10 keer goedkoper zijn dan de huidige 3D-metaalprinters. Studio System omvat een compleet platform inclusief printer en sinteroven, die samen complexe en tot voor kort onmogelijk geometrieën in metaal kunnen creëren. Direct naast het bureau van de designer.

3D-metaalprintenDure industriële veiligheidsvoorzieningen zijn niet meer nodig:

  • In tegenstelling tot traditionele metalen 3D-printprocessen vereist het DM Studio systeem geen gevaarlijke poeders, lasers en snijgereedschappen. In plaats daarvan gebruikt Studio System Bound Metal Deposition (BMD), een eigen proces, om op systematische en nauwkeurige wijze onderdelen te maken. BMD is vergelijkbaar met FDM-technologie (Fused Deposition Modeling), een veilig en veelgebruikt 3D-printproces.

3D-metaalprinten wordt verrassend eenvoudig:

  • Continue bediening van de 3D-metaalprinter is overbodig: Studio System maakt gebruik van cloudbased-software om de gehele workflow te stroomlijnen, zodat engineers hun CAD-ontwerpen snel in handen kunnen hebben. Het is mogelijk om printondersteuningen met de hand te verwijderen, waar dit bij andere systemen machinaal moet gebeuren. Cartridges zijn eenvoudig en veilig te wisselen in minuten in plaats van uren.

Opent de deur naar nieuwe wereld van ontwerpen:

  • Studio System is ontworpen om te 3D-printen buiten de gebaande paden. Met ondersteuning van honderden metalen legeringen, kunnen ontwerpen worden geprint in hetzelfde materiaal als het eindproduct.

Production System

Voor massaproductie van metalen onderdelen introduceert Layertec Desktop Metal Production System, een van de snelste 3D-printers voor metalen onderdelen in hoge resolutie. Dankzij Single Pass Jetting (SPJ) zou Production System maar liefst 100 keer sneller zijn dan de huidige 3D-lasermetaalprinters.
Betaalbaar metaalpoeder, een hoge doorloopsnelheid en eenvoudige nabewerking zorgen voor een stukprijs die Production System concurrerend maakt met traditionele productieprocessen (zoals metaalgieten) – en zou tot wel 20 keer goedkoper zijn dan hedendaagse 3D-metaalprintsystemen.

"Tot nu toe voldeed 3D-metaalprinten niet aan de hedendaagse productiebehoeften van fabrikanten, vanwege de hoge kosten, trage processen en gevaarlijke materialen," aldus Arnaud Kooij. “Met het Production System en Studio System kan er nu wel aan deze productiebehoeften worden voldaan. Dit maakt flexibele prototyping, kleine series en massaproductie met 3D-metaalprinters voor het eerst rendabel voor bedrijven. De Desktop Metal-printers zijn namelijk speciaal ontwikkeld om op veilige wijze en op grote schaal complexe, sterke metalen onderdelen te produceren.”

De Desktop Metal-printers bieden een nieuwe manier voor de maakindustrie om slim en snel te werken én kosten te besparen met 3D-metaalprinten. "De oplossingen van Desktop Metal zijn zo concurrerend ten opzichte van de traditionele productieprocessen, dat het de ontwerp- en productieprocessen binnen maakbedrijven drastisch kan veranderen. In positieve zin!”, aldus Arnaud Kooij.

Introductieseminars

Op donderdag 18 januari en donderdag 15 februari organiseert Layertec introductieseminars rondom de Desktop Metal printers. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via de website van Layertec.

Website Layertec
Website Desktop Metal

 

Comments are closed.