Introductie Digital Enterprise Industry-oplossing voor industriële machines

8 december 2017

Siemens presenteert een nieuwe oplossing voor de industriële machine-industrie; Advanced Machine Engineering. De oplossing helpt machinefabrikanten bij de uitdagingen die zij hebben door de toenemende productcomplexiteit en de vraag naar snelle leveringstijden.

De Advanced Machine Engineering-oplossing biedt een platform dat mechanische, elektrische en software-engineering-data met elkaar verbindt. Daarnaast hebben engineers toegang tot een volledig digitaal prototype, of een digital twin, dat virtueel getest kan worden binnen het gehele ontwikkelproces. Een engineering-platform als dit kan samenwerking verbeteren en ontwikkeltijden en leveringsrisico’s en -kosten verkorten. Dit alles zorgt voor meer klanttevredenheid tijdens de implementatie en installatie.

Machine-evaluatie met behulp van een digital twin binnen een virtuele omgeving zorgt ervoor dat machinebouwers minder fysieke prototypes nodig hebben.


“Dankzij deze technologie kunnen klanten hun machines sneller leveren met geautomatiseerde oplossingen van een hogere kwaliteit”, zegt Thomas Strigl, business development leader bij EDAG Production Solutions. “Zo kan de verwerkingstijd van een echte machine tot wel een derde worden gereduceerd.”

Website Siemens PLM Software

Comments are closed.