Elementen van Compal sneller gereed dankzij 3D

5 september 2018

Panelenleverancier doet engineering sneller door overstap

Compal Composites is een jong bedrijf dat in 2016 werd opgericht en zich vanaf het prille begin heeft gericht op maatwerkproductie van aluminiumcomposiet en Alucobond. Daarbij produceert het bedrijf met name bekledingselementen voor de gevelbouw die voldoen aan de specifieke wensen van klanten en ontwerpers. CAD-Magazine sprak met directeur Dennis Meijer over de werkzaamheden van het bedrijf en de samenwerking met derden.

Door Lambert-Jan Koops

Dennis Meijer, directeur van Compal Composites: “We krijgen steeds vaker te maken met complexe ontwerpen en dan biedt werken in 3D heel veel voordeel.”

 

“Compal Composites is 2016 begonnen als producent en leverancier van aluminium en composiet gevelelementen, waarbij we overigens niet alleen producten leveren voor de buitenkant van gebouwen, maar ook voor het interieur. Daarbij produceren we niet alleen de elementen maar verzorgen we ook de engineering van gevels indien de klant hier om vraagt, iets waar we ons mee onderscheiden van veel andere leveranciers. Bij ongeveer de helft van de projecten zijn we op deze manier betrokken als ontwerper, terwijl we in de andere helft van de gevallen puur de elementen leveren”, zo vertelt directeur Meijer over de werkzaamheden van zijn bedrijf.

“Opdrachten komen bij Compal Composites op die manieren binnen. De eerste mogelijkheid is dat een architect ons benadert omdat hij weet dat we precies datgene kunnen leveren wat hij wil gebruiken in zijn ontwerp.

In dat geval zijn we vanaf de meet betrokken bij het project en denken we mee over de mogelijkheden binnen het gesteld budget. Op basis daarvan geven we dan uiteindelijk een advies, waarna de architect een keuze maakt en wij de spullen leveren.”

“In andere gevallen krijgen we een aanvraag van een bouwkundig aannemer die aan een project werkt. In dat geval bespreken we samen met de gevelbouwer alle opties en bieden we het gevraagde systeem aan terwijl we ondertussen ook bekijken of er een goedkopere oplossing is die dezelfde geveluitstraling heeft als de aangevraagde optie.”

“Tenslotte komt het ook wel voor dat de gevelbouwer de opdracht al binnen heeft, weet wat hij nodig heeft en alleen maar een prijsopgave wil, zodat hij deze kan vergelijken met die van onze concurrenten op het gebied van bijvoorbeeld levertijd en prijs”, zo legt Meijer uit.

Samenwerking
Een voorbeeld van een project waarbij Compal Composites nauw heeft samengewerkt met een architect is de bouw van het nieuw waterlaboratorium van Aqualysis in Zwolle. Compal Composites was vanaf het eerste moment betrokken bij het ontwerp. “We hebben samen met 19 het atelier architecten bekeken hoe het door hen bedachte ontwerp het beste kon worden uitgevoerd. Daarvoor hebben we in eerste instantie 2D-afbeeldingen gemaakt en verschillende details geschetst. Op basis daarvan is een mock-up gecreëerd en daarmee zijn we samen met de architect naar de klant gegaan en hebben we een pitch gehouden. Nadat het ontwerp was gekozen, werd er een bestekontwerp gemaakt waarin Compal Composites al werd genoemd als suggestie voor de onderdelen. Toen het project de aanbestedingsfase in ging, kwam aannemer Van Wijnen dan ook alweer snel bij ons terecht als leverancier van de Alucabond-elementen. De engineering hebben we daarbij overigens niet gedaan, ondanks dat we al vroeg bij het project betrokken waren, maar dat had vooral te maken met de gang van zaken in de aanbestedingscyclus waarbij de gevelbouwer zelf de gevel wilde engineeren.”

Compal Composites was vanaf het eerste moment betrokken bij het ontwerp van het nieuwe waterlaboratorium van Aqualysis.

Aqualysis
Aqualysis is een in Zwolle gevestigde organisatie die is gespecialiseerd in het uitvoeren van opdrachten voor waterschappen. Het laboratorium is toegerust met moderne analyseapparatuur waarmee hydrobiologisch, bacteriologisch en chemisch onderzoek wordt uitgevoerd. Naast werkzaamheden voor de vijf waterschappen die eigenaar zijn van Aqualysis, voert het laboratorium ook opdrachten uit voor bedrijven, ingenieursbureaus, gemeenten, provincies en de rijksoverheid.

Het bestaande gebouw van Aqualysis, gebouwd in 1987, wordt uitgebreid met een nieuwe vleugel aan de voorzijde en is daarmee de blikvanger aan de straatzijde. Door de uitbreiding ontstaat er een centrale groene binnentuin met daar omheen de laboratoria. De 65 meter lange voorgevel maakt een lichte buiging als een golf in het water. Ter plaatse van de entree buigt de voorgevel naar binnen.

Met een geheel nieuwe uitstraling, ruim 1.100 vierkante meter aan extra ruimte voor laboratoria en werkruimte, een prettige groene binnentuin en een hoge duurzaamheidsambitie ondergaat het huidige gebouw een transformatie en kan het ruimte bieden aan vijftig extra werkplekken.

Overstap naar 3D
Sinds een jaar werken de engineers van Compal Composites niet meer exclusief met AutoCAD, maar gebruiken ze ook HiCAD voor hun werkzaamheden. Daarbij is het de bedoeling dat uiteindelijk alle werkzaamheden zullen plaatsvinden in dit laatste programma. “We willen HiCAD aanpassen aan onze bedrijfsvoering en volledig integreren in ons productieproces, bijvoorbeeld door er automatisch stuklijsten mee te genereren. Overstappen is echter altijd lastig, dus we blijven voorlopig ook nog met AutoCAD werken, maar de voordelen van het werken in 3D is ons wel duidelijk en we gaan er dan ook zeker mee door.”

Een van de voordelen waar Meijer het over heeft, is het automatisch genereren van panelen.

“Onze engineers moesten vroeger alles zelf uitwerken, maar kunnen dat nu door de software laten doen, wat behoorlijk tijd scheelt. Bovendien zorgt het werken in 3D er ook voor dat er minder fouten worden gemaakt, omdat clashes en afwijkingen veel duidelijker zichtbaar zijn, iets wat met name bij het doorvoeren van wijzigingen van groot belang is. Tenslotte wordt door klanten en partners ook steeds vaker gevraagd om een 3D-model en krijgen we steeds vaker te maken met meer complexe ontwerpen die bestaan uit organische vormen, zoals bijvoorbeeld bij Aqualysis. De ronde panelen die nodig zijn voor dat project zijn op zich wel handmatig te ontwerpen in 2D, maar dat is echt heel veel meer werk en veel foutgevoeliger.”

Comments are closed.