Enginia Event 2016 geeft maakindustrie inzicht in smart innoveren

9 augustus 2016

Op 15 september vindt het Enginia Event 2016 plaats, een evenement voor de maakindustrie. Het thema van dit jaar is ‘the purpose of smart innovation’. Ruim 25 sessies die nieuwe inzichten bieden op innovatie en Smart Industry. In drie gespecialiseerde presentatieseries gericht op engineers, rekenaars en directie wordt ingegaan op de onderwerpen die voor deze doelgroepen interessant zijn.

In de Directie stream wordt met de hulp van diverse sprekers, zoals Roy van Enkhuyzen van het FME, ingegaan op de vraag “Waarom moet de maakindustrie 'Smart' innoveren?” In een aparte 'boardroom', exclusief voor directeuren en managers, wordt Smart Industry, Big Bang en step by step innovatie, de veranderingen in de arbeidsmarkt door de vierde industriële revolutie en manieren van het financiering van innovatieve projecten besproken.

De FEA analisten stream richt zich op engineers en rekenaars die sterkteberekeningen doen met Femap of andere FEA-software. Deelnemers krijgen inzicht in de laatste trends in simulatie en analyse-oplossingen en de nieuwste release van Femap versie 11.3 wordt toegelicht. Rudo Smits van Aboma vertelt over zijn ervaringen in certificering met behulp van Femap. Christophe Vandevelde geeft inzicht in hoe Siemens inspeelt op trends als het gebruik van nieuwe materialen, productietechnieken en mechatronica met behulp van Simcenter.

Engineers maken in de Engineering stream kennis met Solid Edge ST9. Naast diverse Solid Edge-workshops, zijn er presentaties waarin deelnemers inzicht krijgen in onderwerpen als integraal ontwerpen en ontwerpen vanuit machinefuncties. Smart Innovatie vertaalt zich voor de engineer in de trend dat er steeds ‘slimmere’ producten ontwikkeld moeten worden. De engineer heeft te maken met nieuwe materialen en nieuwe productietechnieken. De Engineering stream geeft inzicht in hoe je als engineer hierop kunt anticiperen.

Het Enginia Event 2016 vindt plaats op 15 september in Kasteel de Schaffelaar in Barneveld.

Enginia Event 2016

Website Enginia Event

 

Comments are closed.