Eplan Cogineer: engineering eenvoudig automatiseren

3 mei 2017

Eplan presenteerde op de Hannover Messe met Eplan Cogineer nieuwe software voor efficiënt configureren. Daardoor is automatisch schema's maken voortaan eenvoudig. Dankzij zijn toegankelijkheid is het mogelijk om Eplan Cogineer onmiddellijk te gebruiken. Daarnaast zijn slechts een paar muisklikken nodig om resultaat te behalen.

Eplan Cogineer is volledig geïntegreerd in het Eplan Platform en biedt naast gebruiksgemak ook maximale eenvoud. Gespecialiseerde kennis over configuratie of variantenbeheer is niet vereist − standaardkennis van het gebruik van macro's is voldoende.

Eplan Cogineer is een innovatieve nieuwe ontwikkeling voor het geautomatiseerd genereren van schema's. De tool beleefde in Hannover zijn première. Hoofd Productmanagement & Ontwikkeling Dieter Pesch licht toe: “We hebben een oplossing ontwikkeld die heel gemakkelijk te gebruiken is en die qua functionaliteit toch zeer vernieuwend is.” Een set van mechatronische regels en configuratie-interfaces kunnen intuïtief en snel worden gecombineerd zonder dat er kennis van hogere programmeertalen nodig is.

9821-Eplan Cogineer EN
Eplan Cogineer is snel toegankelijk voor alle gebruikers van het Eplan Platform. Ervaring met het werken met macro's is voldoende, aangezien het de macro’s zijn die als basis dienen voor het opstellen van de set van regels. Daarbij maakt het niet uit of de schema's zijn gegenereerd op basis van de functionele structuren of vanuit productie georiënteerd perspectief. Eplan Cogineer pakt elke gebruiker precies daar bij de hand waar hij of zij op dat moment is, zonder dat er aanpassingen aan hun manier van engineering nodig zijn. Het resultaat: een flexibele oplossing voor iedereen. Een oplossing die plezierig is in het gebruik en die zowel tijd als geld bespaart. “Met honderd procent continuïteit van gegevens, van ontwerp tot constructie, kunnen gebruikers van Eplan Cogineer projecten van klanten op dit gebied exact en zonder tijdverlies verwerken”, voegt Pesch toe. “En dat compleet onafhankelijk van de mensen die bij het proces betrokken zijn.” Essentiële kenmerken van deze software zijn een duidelijke tijdsbesparing door het automatisch genereren van schema's in combinatie met een hogere kwaliteit doordat fouten worden voorkomen.

Met Eplan Cogineer kan met enkele muisklikken een complete elektrotechnische documentatie gegenereerd worden. Dit biedt twee voordelen. Ten eerste is de gebruiker verzekerd van een foutloze implementatie van de gedefinieerde regels en structuren en daardoor een gegarandeerd hoogwaardige documentatie. Ten tweede kunnen substantieel meer projecten worden gemaakt in dezelfde tijd die nodig was voor het kopiëren en plakken van pagina's en macro's. Deze software biedt absolute gegevenscontinuïteit van productstructurering tot en met de specifieke projectimplementatie en ondersteunt naleving van normen en standaarden. Dit resulteert in uiterste precisie en maximale efficiëntie. Het eerste project kan in slechts korte tijd worden gegenereerd, mede dankzij de intuïtieve gebruikersinterface.

Mini-configurators‘Learning by doing’. Zo luidt het motto voor gebruikers. Eplan Cogineer is zowel voor incidentele gebruikers als voor zeer frequente gebruikers een eenvoudige tool waarmee ze projecten kunnen configureren en deze in Eplan Electric P8 kunnen genereren. Het maakt daarbij niet uit of machines of installaties al op basis van functionele aspecten of vanuit systeemspecifiek oogpunt zijn gestructureerd. De nieuwe oplossing biedt ook een schaalbare configuratiebenadering ten aanzien van de gekozen werkwijze: traditionele methoden en configuraties − bijvoorbeeld met handmatige en configureerbare deelprojecten − kunnen naar behoefte worden gecombineerd.

Website Eplan Software & Services

Comments are closed.