Eplan Data Portal: ruim honderd producenten

23 november 2015

Een componentgegevens-wizard heeft de integratie van productgegevens in het Eplan Data Portal eenvoudiger gemaakt. Zowel de producent als de gebruiker profiteren hiervan. Bij de start van de beurs SPS IPC Drives, die deze week plaatsvindt, zullen voor het eerst meer dan honderd producenten in het Portal vertegenwoordigd zijn. Met allesomvattende apparaatgegevens zullen de wereldwijd meer dan negentigduizend gebruikers van het Portal in staat zijn hun engineeringsprocessen te vereenvoudigen en te versnellen. De benodigde macro's, componentgegevens en 3D-gegevens voor het ontwerpen van een virtuele schakelkast kunnen eenvoudig en direct worden geïntegreerd in het CAE-ontwerp.

Wanneer de SPS IPC Drives van start gaat, breekt het Eplan Data Portal een opmerkelijk record. Meer dan honderd producenten − waarvan veel uit de Europese, Aziatische en Noord-Amerikaanse markt − zullen dan hun producentgegevens in het Portal hebben geïntegreerd. Half oktober waren er al 99 producenten met meer dan een half miljoen records met gekwalificeerde apparaat- en productgegevens in het Portal opgenomen − ten tijde van de beurs eind november zouden dit rond de 110 producenten moeten zijn. Het aantal nieuwe deelnemers is dus interessant: alleen in 2015 al wist Eplan dertig nieuwe producenten aan te trekken.

Een van de factoren die hier een belangrijke bijdrage aan leverde is de nieuwe onderdelengegevens-wizard voor producenten. Met de Excel-technologie als basis kunnen producentgegevens nu eenvoudiger, met één druk op de knop in het Portal beschikbaar worden gemaakt. Producenten hoeven niet over speciale knowhow te beschikken − de technologie kan ook onderscheid maken tussen commerciële en grafische data binnen de opgenomen verwijzingen en alles intuïtief ordenen. Meer dan tien producenten van klemmen, kabels, connectoren en sensoren hebben de eenvoud van deze nieuwe integratie al ervaren.

Per configurator nog eens 1,2 miljoen records met apparaatgegevens
Naast de half miljoen geïntegreerde producentgegevens profiteren gebruikers van meetinstrumenten van 1,2 miljoen extra variaties in apparaatgegevens die kunnen worden geconfigureerd tot elke gewenste specificatie. Verder heeft meetinstrumentproducent Endress+Hauser reeds bestaande webconfigurators in het Eplan Data Portal-interface geïntegreerd via web front-end. Gebaseerd op de Eplan Engineering Configuration (EEC), die op de achtergrond online is, en in combinatie met het Data Portal kan een overvloed aan mogelijke variaties online worden geconfigureerd.

Eplan_data_portal2

Apparaatgegevens, bijvoorbeeld die van Noark, kunnen eenvoudig in het project worden betrokken.


Wereldwijde uitbreiding
Nieuwe producenten in het Portal op het gebied van meettechniek zijn onder meer Janitza met zijn digitale paneelmeters, Ziehl met zijn meet- en monitoringsystemen en Flowserve, een Noord-Amerikaanse producent van meetinstrumenten. Andere nieuwe deelnemers uit de VS zijn kabelproducenten Mencom, Priority Wire & Cable en Comtran Cable, Molex uit de kabel- en connectorenbranche en Hubbell, eveneens een Amerikaanse fabrikant van connectoren. Het Eplan Data Portal kan dus een internationale spil voor productgegevens worden.
De belangrijkste nieuwe deelnemer uit China is Chint − een van de grootste producenten op het gebied van automatiseringstechniek in Azië. Noark, een dochteronderneming van Chint, heeft ook contactors en installatieautomaten in het Portal beschikbaar gemaakt. Liaoning Create Cable uit China produceert kabels en Ningbo GOOSVN Electronic is een fabrikant van connectoren en is actief op de Aziatisch-Pacifische markt.
Vanzelfsprekend zijn er ook Europese producenten bij gekomen – ILME bijvoorbeeld, een Italiaanse producent van elektrische connectoren, KEBA, een Oostenrijkse producent op het gebied van automatiseringstechniek en Roxtec, een Zweedse producent van behuizingsaccessoires en kabeldoorvoeren. Kabelschlepp, dat kabelrupsen en transportsystemen produceert, Hirschmann, dat actief is op het gebied van ethernet-switches, en andere producenten zoals Citel, HBM, Klemsan, Lumberg, Promet en Sensopart vullen het Portal aan met hun gegevens.

SPS IPC Drives vindt plaats van 24 tot en met 26 november in Neurenberg, Duitsland. Eplan is op de beurs aanwezig in Hal 6, stand 210.

www.eplan.nl

 

 

Comments are closed.