FARO brengt Scene WebShare Cloud 2.0 uit

15 maart 2016

FARO Technologies, Inc. heeft de introductie van versie 2.0 van zijn online hostingdienst, Scene WebShare Cloud bekendgemaakt. Scene WebShare Cloud 2.0 is een van de eerste cloudgebaseerde software die de kracht van vloeiende 3D-weergave van 3D-laserscangegevens beschikbaar maakt op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke website.

Voor toepassingen binnen BIM, architectuur en constructiegegevensbeheer (CIM) is gebruiksvriendelijke toegang tot betrouwbare as-is informatie over gebouwen, fabrieken en bouwplaatsen van cruciaal belang. Daarbij moeten gebruikers bovendien altijd direct toegang hebben tot deze gegevens, zowel op kantoor, op locatie of onderweg.

Scene WebShare Cloud 2.0 levert via internet gemakkelijk te gebruiken 3D-weergave van as-built gegevens. Hiervoor is geen speciale soft- of hardware nodig, en het systeem is te gebruiken op vrijwel alle mobiele apparaten, waaronder tablets en smartphones. Met als enige vereisten voor toegang een internetverbinding en een browser biedt Scene WebShare Cloud gebruikers de mobiliteit en toegankelijkheid die nodig is om hun applicaties te ondersteunen binnen Building Information Modeling (BIM-)processen en activabeheer.

De gebruiker kan op elk moment beschikken over realistische as-built 3D-gegevens, onafhankelijk van waar hij zich op dat moment bevindt; daarmee biedt Scene WebShare Cloud 2.0 FARO’s klanten een aantal meetbare voordelen. Alle projectpartners hebben toegang tot identieke as-built gegevens in 3D. Werken met onvolledige of verouderde tekeningen is zo te vermijden, en omdat altijd de juiste gegevens direct bij de hand zijn, kunnen beslissingen eenvoudiger, sneller en met meer zekerheid worden genomen.

Wanneer ingenieurs, bouwers en niet-CAD-deskundigen samenwerken blijken realistische puntenwolkgegevens als communicatievorm intuïtiever en minder gevoelig voor verkeerde interpretaties dan abstracte CAD-modellen. Scene WebShare Cloud 2.0 schept dankzij getrouwe 3D-weergave duidelijkheid in complexe lokale situaties. Klanten hebben hiermee de mogelijkheid om virtueel in een bestaande omgeving te bewegen, zodat ze direct een nauwkeurig beeld krijgen van de situatie ter plaatse. Scene WebShare Cloud 2.0 zal gedurende de gehele levenscyclus van een gebouw voorkomen dat werkzaamheden opnieuw moeten worden uitgevoerd en dat projecten vertraging oplopen door gebruik van verouderde data.

WebShare is nauw geïntegreerd met de desktopsoftware Scene van FARO. Als cloudgebaseerde dienst zijn alle updates en aanpassingen automatisch beschikbaar voor elke gebruiker.

Op de demowebsite van FARO zijn een aantal interessante projecten te vinden voor Scene WebShare Cloud: websharecloud.com.

Website FARO

 

Comments are closed.