FARO Cobalt Array 3D Imager

1 maart 2016

FARO Technologies heeft de Cobalt 3D Imager ontwikkeld. De Cobalt is een metrologische, contactloze CMM voor de inspectie en reverse engineering van onderdelen, assemblages, onderdelen en mallen voor productieomgevingen in sterk geautomatiseerde sectoren zoals automotive, luchtvaart en de maakindustrie waarbij gebruikers 3D-data in real time krijgen.

De nieuwe Cobalt is uitgerust met speciale ingebouwde processoren en is gemakkelijk te integreren en te transporteren in een productieomgeving. Het apparaat kan stand alone worden gebruikt of in een geschakelde serie die simultaan werkt en bediend kan worden door een enkele computer. De Cobalt 3D Imager is te integreren in een productieomgeving, maar kan verder ook op meer conventionele manieren gebruikt worden zoals in combinatie met een draaitafel, robot of industriële inspectiecellen en is dus een geschikte vervanger van de huidige gerobotiseerde imagers of laserlijnsystemen.

De Cobalt 3D Imager heeft als doel om met zijn automatische metingen en de mogelijkheid tot geschakelde configuratie de productiviteit sterk te verhogen van inspectieprocessen en reverse engineering. Met een combinatie van blauwlichtprojectie, stereocamera’s en een krachtige ingebouwde processor registreert en verwerkt de Cobalt in enkele seconden miljoenen 3D-meetpunten.

Website FARO

 

Comments are closed.