FARO introduceert CAM2 2019 meetsoftware

28 mei 2019

FARO introduceert het FARO CAM2 2019 platform voor meetsoftware. CAM2 2019 is speciaal ontworpen om gebruikers van metrologische hardwareproducten van FARO in staat te stellen de beste meetresultaten te bereiken in de sectoren automotive, lucht- en ruimtevaart, machines, metaalbewerking en diverse andere productiesectoren.

Dit omvat de recent geïntroduceerde productgroepen FARO PrizmTM Color Laser Line Probe en 6Probe Laser Tracker. CAM2 2019 vormt de nieuwe standaard voor intelligente metrologie door het verbeterde gebruiksgemak, de interactieve mogelijkheden, de flexibiliteit en de gerichte, bruikbare intelligentie. 

Verbeterde bruikbaarheid en efficiëntie
Afgezien van het feit dat de nauwe integratie met andere meetproducten van FARO zorgt voor een naadloze gebruikerservaring, biedt CAM2 2019 nog meer hoogwaardige interactiviteit en bruikbaarheid. Gebruikers van 6Probe kunnen nu knopconfiguratie programmeren en vervolgens rechtstreeks communiceren met de software via het apparaat.  Daarnaast kunnen gebruikers van FARO Laser Line Probe profiteren van de onmiddellijke visuele feedback over de kwaliteit van het onderdeel via live kleurenscans van de afwijkingen. Ten slotte kunnen alle belangrijke CAD-bestandsformaten direct worden geïmporteerd in CAM2 met Ingebouwde, universele CAD-import. Op deze wijze wordt de workflow verbeterd, omdat het niet meer nodig is gebruik te maken van tijdrovende “dubbele vertalingen”.

Intelligente ondersteuning
CAM2 2019 beschikt over een standaardset software-instructies (ook wel routines genoemd), die automatisch de gebruiker door specifieke bewerkingen loodsen, met behulp van geluid en beeld. Hierdoor is er veel minder technische ervaring nodig om de FARO 3D-meetoplossingen te kunnen gebruiken, wordt de workflow verkort en kunnen gebruikers zich volledig richten op de meetresultaten zelf. Bovendien wordt het proces van begin tot einde verder gestroomlijnd door Scanprofielen in te stellen, zodat gebruikers met één klik op een knop de gewenste scaninstellingen kunnen selecteren voor het specifieke onderdeel. 

Bruikbare intelligentie door statistische procesbeheersing (SPC)
CAM2 2018 heeft de functie Repeat Part Management (RPM) geïntroduceerd, een geïntegreerde op internet gebaseerde dashboardrapportage waarmee realtime inspectieresultaten en inzichtelijke trendanalyses worden geboden in een gebruiksvriendelijke set aanpasbare visuele rapporten. Bovendien kan met RPM een specifiek inspectieproces eenmalig worden ontworpen dat vervolgens door iedereen op de werkvloer kan worden herhaald en uitgevoerd. In CAM2 2019 is deze functionaliteit verder ontwikkeld in bruikbare intelligentie door op statistieken gebaseerde grafieken en resultaten aan te bieden voor trendanalyse en voorspellende meldingen. Deze meldingen maken u er niet alleen op attent dat de trend van de metingstarget buiten de toleranties valt, maar bieden ook geavanceerde inzichten in dit proces en de reden waarom de situatie zich voordoet.

“Rond deze tijd in 2018, toen we CAM2 2018 introduceerden, hebben we al opgemerkt dat de nadruk bij het ontwikkelen van onze software zou komen te liggen op het ontsluiten van het volledige operationele potentieel van de FARO hardware voor onze klanten,” zo zei Pete Edmonds, Vice President 3D Manufacturing. “Met CAM2 2019 zetten we een grote stap in de voortdurende evolutie van het platform naar herdefiniëren van de verwachtingen in de branche met betrekking tot wat meetsoftware kan en zou moeten kunnen doen om de complete meetervaring en de waarde hiervan te optimaliseren.”

Website FARO

Comments are closed.