FARO introduceert SCENE 2019 voor geavanceerd vastleggen 3D-meetgegevens

29 januari 2019

FARO introduceert SCENE 2019, een geavanceerd, geïntegreerd softwareplatform, dat de productfamilie van de FARO Focus laserscanners optimaliseert. SCENE 2019 werd specifiek ontwikkeld voor het evolueren van de ervaring bij het vastleggen van 3D-meetgegevens in realiteit, analyse en documentatie binnen de gehele sector voor misdaad, ongevallen, brand en veiligheidsplanning en Traceable ConstructionTM voor de markten architectuur, techniek en bouw.

Dankzij een baanbrekende FARO-innovatie in SCENE 2019 kan de laserscanner-CPU (centrale verwerkingseenheid) met bijna 100% van de capaciteit worden ingezet en de verwerkingstijd van de scan met 50% terugbrengen. Bovendien wordt deze efficiëntie dienovereenkomstig groter naarmate extra CPU-kernen worden toegevoegd. 

Met een andere FARO-innovatie, Filter voor bewegende objecten, is het mogelijk nevenbeelden automatisch te verwijderen en gemakkelijk ongewenste objecten die door een locatie bewegen, zoals mensen of voertuigen, te elimineren. Dit vermindert de opschoontijd en -inspanning voor ongewenste objecten aanzienlijk. 

Kruispunt voor Filter voor bewegende objecten

Kruispunt na toepassen van Filter voor bewegende objecten

 

Nu kan met een geavanceerde nieuwe functie een deel van een puntenwolk vanuit SCENE naar FARO Zone 3D-software worden geëxporteerd, of naar softwarepakketten van derden, waar zij in kleur kunnen worden weergegeven en als 3D-model worden gemanipuleerd. Het is nu veel makkelijker om scans voor FARO Zone 3D van verschillende locaties samen te voegen. Bij een reconstructie van ongevallen kan een gebruiker bijvoorbeeld eerst de rijbaan scannen waar het ongeluk plaatsvond, de voertuigen op de bewaarplaats en vervolgens de gemeshte puntenwolken in FARO Zone 3D integreren.

“We kunnen de snelste apparatuur voor het vastleggen van 3D-gegevens in realiteit maken, maar de waarde ervan is beperkt als de vastgelegde gegevens lastig en traag te verwerken zijn,” verklaarde Andreas Gerster, Vice President – Global Construction BIM [vice-president-directeur – wereldwijde bouw BIM]. “FARO zet zijn unieke innovaties op dit gebied in SCENE 2019 voort met de introductie van kunstmatige intelligentie voor het filteren van bewegende objecten, uitbreiding van de softwareflexibiliteit en kwantificeerbare, geavanceerde workflowverbeteringen.”

Website FARO

Comments are closed.