FARO kondigt nieuwe versie aan van BuildIT Construction 2018.5

19 september 2018

FARO kondigt de nieuwe versie aan van BuildIT Construction (2018.5). BuildIT Construction software is een uitgebreide softwareoplossing voor verificatie die projecten versnelt en afval minimaliseert doordat het nu bouwprofessionals het vermogen geeft van een enkel software-ecosysteem geconfigureerd met geautomatiseerde workflows en krachtige, beproefde platforms.

Meervoudige importoplossingen zijn nu beschikbaar voor een meer naadloze ervaring in sofware-integratie. BuildIT 2018.5 biedt nu de mogelijkheid om Focus Laser Scanner gegevensbestanden direct tijdens het importeren te registreren. Het overbodig maken van registratiesoftware voor verschillende locatieworkflows en de mogelijkheid van een validatieproces ter plaatse binnen één softwareoplossing, resulteert in een efficiënte workflow. Hierdoor onderscheidt BuildIT zich sterk, omdat de tijd wordt gehalveerd die nodig is voor het vastleggen van de as-is situatie tot aan het validatierapport, terwijl de stappen ook drastisch worden verminderd.

Bestanden importeren van Autodesk Revit
Met BuildIT Construction 2018.5 zijn AEC-professionals nu in staat om systeemeigen Autodesk Revit-bestanden te importeren van versie 2015 in 2018.5. Dit leidt tot een sneller proces voor modelvergelijking door het importeren van systeemeigen bestanden van één van de belangrijkste BIM-ontwerptools. Een ander voordeel van deze functie voor het importen van Revit-bestanden is het voorkomen van verloren informatie veroorzaakt door beperkingen bij de gegevensconversie en het verbeteren van de traceerbaarheid door gebruik van het project-ID van het object binnen verschillende softwareplatforms evenals in validatierapporten.

Naast functionaliteit voor het importeren van Revit-bestanden, heeft BuildIT 2018.5 ook de mogelijkheid om IFC 2×3 en IFC 4.0-bestanden te importeren. Omdat IFC-bestanden een veel voorkomende norm zijn in de bouwindustrie, wordt de praktijk van het valideren tegen ontwerpmodellen efficiënter en eenvoudiger.

https://embedwistia-a.akamaihd.net/deliveries/635b8f6ba9c69576e1f5c34f6d27dbb17eb456ce.jpg?image_play_button_size=2x&image_crop_resized=960x540&image_play_button=1&image_play_button_color=54bbffe0

FARO BuildIT Construction | FARO Technologies

Evaluatie van toleranties
De nieuwe functie voor analyse van tankvolumes in BuildIT Construction geeft bouwprofessionals de mogelijkheid om verschillende tankvormen te analyseren. Door het volume van tanks te kennen, zullen gebruikers nu het correcte volume documenteren op een betrouwbare en traceerbare manier. Facilitair managers kunnen grafieken voor tankvolumes berekenen en creëren voor het kalibreren op basis van gespecificeerde hoogte-intervallen. Klanten zullen ook in staat zijn om belangrijke inspecties nauwkeurig en snel uit te voeren, van het inspecteren of vloeren vlak en waterpas zijn en topografische curves tot het meten van deformatie van een gebouwd object.

Aangepaste visuele weergave
Door het exporteren van gekleurde modellen in het standaard E57-bestandsformaat kunnen gebruikers van BuildIT Construction 2018.5 analyseresultaten overdragen als 3D-model in BIM-model viewers voor projectmanagement, zoals Autodesk Navisworks en anderen. Hierdoor is een compleet nieuwe manier van visualisatie in veelgebruikte viewers mogelijk, waardoor het bouwprojectmanagement wordt vereenvoudigd en problemen snel en traceerbaar worden blootgelegd. Bovendien geeft de versie 2018.5 van BuildIT Construction bouwprofessionals de mogelijkheid om de kleurschaal in afwijkings-heatmaps aan te passen aan plaatselijke normen of projecteisen. Hiermee kunnen gebieden buiten de toleranties nog sneller worden opgespoord, gebaseerd op de toegewezen kleuren. Dit zal uiteindelijk leiden tot een naadloze identificatie van projectgebieden waarin werk moet worden overgedaan of worden gecorrigeerd, zoals vlakheid van vloeren, rechtheid van balken of afwijkingen.

 

BuildIT Construction 2018.5 stelt project managers in staat om de realiteit van de bouwplaats te vergelijken met ontwerpgegevens en de oudere toestand om discrepanties en afwijkingen op een traceerbare wijze bloot te leggen, en ten slotte sneller gefundeerde beslissingen te kunnen nemen. Uiteindelijk kunnen ze hun bouwproject binnen de geplande tijd en het budget houden met minder stress en verspild materiaal. De nieuwe versie 2018.5 met de nieuwe registratieworkflow tijdens het importeren van scans en de mogelijkheid om IFC-bestanden te lezen, stroomlijnt de workflows van gebruikers nog meer en is nu toepasselijk voor de hele softwaremarkt voor BIM-ontwerp.

Website FARO

Comments are closed.