FARO kondigt nieuwe versie aan van BuildIT Construction 2019

26 februari 2019

BuildIT Construction Software is een uitgebreide softwareoplossing voor verificatie waarmee projecten kunnen worden versneld en afval kan worden geminimaliseerd doordat het bouwprofessionals één software-ecosysteem biedt dat speciaal is ontworpen om QA/QC-workflows eenvoudig te automatiseren. 

Compleet pakket voor tankanalyse
Het complete tankanalyserapport van BuildIT Construction 2019 biedt ingenieurs en facilitaire managers de mogelijkheid vol vertrouwen te controleren dat tanks voldoen aan de ontwerpspecificaties bij de installatie of de revisie. Met behulp van diverse hulpmiddelen die zijn gemaakt om de vervormingen van tanks te berekenen, kunnen eigenaren en inspecteurs diverse horizontale en verticale tanks analyseren om op locatie de afwijkingen te bepalen, het werkelijke volume te berekenen en snel cruciale problemen te detecteren. Doordat vervormingen in horizontale en verticale richting kunnen worden vastgesteld, is het mogelijk om vervorming van de wand en kanteling van de rigide vorm te analyseren om te controleren dat tanks niet verschuiven of dat deze niet vervormen buiten de toegestane waarden. Rasterinspectie biedt een dieper inzicht in deze vervormingen in een niet-omwikkeld puntenraster. Met het nieuwe pakket voor tankanalyse beschikken eigenaren en inspecteurs nu over een uitgebreide oplossing om diverse classificaties van tankinspecties uit te voeren. 

Voorbereiding van de laserprojectiegegevens
BuildIT Construction 2019 biedt meer flexibiliteit om de laserprojectiegegevens voor te bereiden. Voer statische en dynamische projecties uit met behulp van planningsfuncties om onderdelen in de werkplaats te assembleren of resultaten op locatie te analyseren. BuildIT Construction 2019 bevat hulpmiddelen voor metingen tijdens het productieproces die gebruikers de mogelijkheid geven om de aan- of afwezigheid van een object te bepalen met behulp van de imagingfunctionaliteit van TracerSI. Er zijn drie controlemethoden ontwikkeld: image-controle, puntcontrole en edge-controle. Deze methoden tonen achtereenvolgens de verschillen tussen een 2D-scan en een referentiescan, de afstand tussen een kenmerk (hoek of gat) en de positie ervan in het CAD-model en het percentage edges van het CAD-oppervlak die zijn gedetecteerd in de scan.

 

Verbeterde importmogelijkheden van FARO-laserscan
Meerdere verbeteringen van FARO Focus Scan Import maken de voorbereiding van de initiële gegevens aanmerkelijke sneller. Bollen en checkerboards van het Traceable ConstructionTM-ecosysteem van FARO kunnen nu automatisch worden opgehaald tijdens of na het importeren, zodat de tijd voor de voorbereiding van de gegevens verder kan worden verkort. Dankzij de gestroomlijnde gegevensworkflow worden analyse en traceerbare validaties op locatie verder geoptimaliseerd.

Efficiëntieverbeteringen van de workflow
BuildIT Construction 2019 biedt diverse verbeteringen van de workflow die leiden tot verbeterde efficiëntie van het volledige QA/QC-proces. Klanten kunnen aangepaste rapporten maken met handige informatiebeheermogelijkheden om zo meer inzicht te krijgen in de essentiële informatie die het resultaat is van de analyse. Verdere verbeteringen zijn onder andere:

  • De grootte van de bestanden voor analyse en rapportage kan maximaal 70% worden gereduceerd.
  • Snellere weergave van omvangrijke puntenwolken door verbeterde weergaveberekeningen voor puntenwolken
  • De gegenereerde topografische gegevens kunnen nu met de juiste verticale positionering en met tekstlabels worden geëxporteerd naar DXF-indeling.
  • Extra betrouwbaarheid van de gegevens binnen rapporten maakt weergave van meer details mogelijk in snapshots van afbeeldingen
  • Verbeterde rapportagemogelijkheden door het gebruik van afbeeldingen als annotaties
  • Nieuwe manipulatoren maken interactie mogelijk met de objecten tijdens het handmatig uitlijnen
  • Gegevens verbergen met Clipping Box maakt het creëren van weergaven eenvoudiger

Website FARO

Comments are closed.