FARO TracerM Laser Projector

24 mei 2018

Positioneren, uitlijnen, assembleren en lassen van onderdelen en componenten zijn noodzakelijke maar vaak problematische taken in meerdere sectoren. Met de nieuwe FARO TracerM Laser Projector kunnen operators deze taken snel, nauwkeurig en met maximale veiligheid uitvoeren.

FARO's nieuwe 3D-laserprojectiesysteem is geschikt voor bedrijven die actief zijn in de sectoren lucht- en ruimtevaart, automotive, zware machines, scheepsbouw, spoorwegen, composietmaterialen, metaalbewerking en productie van metalen componenten; het ondersteunt efficiënte, nauwkeurige door laser gestuurde assemblage en productiebewerkingen.

De FARO TracerM projecteert nauwkeurig een laser op een oppervlak of 3D-object, en biedt een virtuele mal waarmee bedrijven de productiviteit verbeteren, afval verminderen en herbewerkingen elimineren. De lasermal wordt gemaakt met een 3D-CAD-model waarmee het systeem visueel een gedetailleerde lasercontour op onderdelen, componenten of belangrijke delen kan projecteren, waardoor de behoefte aan fysieke mallen en tools vervalt en de kans op menselijke fouten wordt verkleind.

3D-laserprojectiesysteem

De FARO TracerM biedt een nauwkeurige, variabele focus voor een groot projectiebereik van 1,8 tot 15,2 meter (6 tot 50 ft). Hij gebruikt ook de functie Advanced Trajectory Control (ATC), waarmee een snelle projectie met grote dynamische nauwkeurigheid en een hoge beeldfrequentie wordt verzekerd, waardoor de ‘flikkering’, die op kan treden, wordt geminimaliseerd.
FARO's 3D-laserprojectiesysteem kan ook worden gebruikt in ‘series’: voor grote assemblages kunnen meerdere TracerM-projectors vanuit één werkstation worden aangestuurd om een virtuele mal te bieden in een enkel (of gedeeld) coördinatensysteem.

De FARO TracerM Laser Projector is een krachtige oplossing en geschikt voor de typische omgevingsomstandigheden van alle productieafdelingen.
De mogelijkheid om individuele componenten nauwkeurig te positioneren en de assemblagevolgorde te sturen, verhoogt de efficiency en productiekwaliteit, waardoor kostbare onnauwkeurigheden en het overdoen van werk worden geëlimineerd.

Website FARO

Comments are closed.