FARO lanceert nieuwe Vantage Laser Tracker-productlijn

25 januari 2017

FARO, leverancier van 3D-meet en -imagingproducten voor productieomgevingen, productontwerp, BIM/CIM in de bouw, openbare veiligheid, 3D-oplossingen en servicetoepassingen, introduceert een nieuwe generatie Laser Trackers. De nieuwe FARO Laser Tracker Vantage-productlijn zet een nieuwe standaard voor de prijs-prestatieverhouding van grootschalige meettoepassingen, zoals het uitlijnen van componenten, de inspectie van onderdelen en assemblages, het installeren en uitlijnen van machines en reverse engineering.

De FARO Vantage-productlijn bestaat uit twee hoogwaardige modellen, de VantageE met een meetbereik van 25 meter en de VantageS met een meetbereik van 80 meter. Beide modellen bieden grote mobiliteit met een ingebouwde master control unit (MCU), hotswappable batterijen en wifi van hoge kwaliteit voor een betrouwbare, draadloze communicatie. Dankzij deze geavanceerde functionaliteit en het vervoer met slechts één enkele draagkoffer, is de FARO Vantage gemakkelijk door één persoon te verplaatsen binnen een productieomgeving of tussen werklocaties.

Het nieuwe FARO Vantage Laser Tracker-platform gebruikt als eerste de FARO RemoteControls (patent aangevraagd) voor een geavanceerde besturing van het systeem met een mobiele telefoon of tablet. De mobiele telefoon of tablet stuurt de bewegingen van de lasertracker en levert ook verbeterde functionaliteit, zoals live-videobeelden van target camera's, zodat één operator de lasertracker nu eenvoudig kan aansturen vanaf elke plaats in het meetgebied. Ook beschikt het systeem over innovatieve functies om de workflow te beheren, zoals nauwkeurigheidscontroles op afstand en het geprogrammeerd opwarmen, waarbij het instrument vooraf wordt ingeschakeld en gebruiksklaar is op het moment dat de operator wil beginnen.

FARO RemoteControls bevat ook een innovatieve nieuwe functie, waarmee het lasercontact, zowel in binnen- als buitenomgevingen, automatisch kan worden hersteld met een aantal eenvoudige gebaren. Dit geeft een sterke verbetering van de efficiency en de productiviteit, omdat het probleem van een verbroken laserverbinding wordt geëlimineerd en het contact met de target niet langer handmatig moet worden hersteld. Ten slotte wordt met FARO RemoteControls de training van gebruikers aanzienlijk verminderd, omdat het gebruiksgemak voor de operator sterk is toegenomen.

LaserTrackerZowel de FARO VantageS als de FARO VantageE ondersteunt de door FARO gepatenteerde Super 6DoF (Degrees of Freedom) TrackArm-oplossing, waarmee een Vantage Tracker en een of meer FARO ScanArms gezamenlijk een geïntegreerde 3D-meetoplossing binnen één coördinatensysteem kunnen leveren. Super 6DoF elimineert de zichtlijnproblemen volledig, vergroot het meetbereik en behoudt daarbij een goede nauwkeurigheid voor de twee gecombineerde instrumenten.

"De nieuwe FARO Vantage Laser Tracker-productlijn is een effectieve oplossing gebleken voor de meest veeleisende toepassingen en is getest conform de strenge standaarden van de International Electrotechnical Commission (IEC) voor schokken en trillingen, tevens getest voor extreme temperatuuromstandigheden, en heeft een IP52-classificering voor stof en water", aldus Simon Raab, Ph.D., president en CEO van FARO. "We zijn ons zeer bewust van onze rol als pionier op dit gebied, maar nog meer zijn wij ons bewust van onze verantwoordelijkheid om te innoveren op basis van de behoefte van de eindgebruiker. De nieuwe Vantage Laser Tracker-serie biedt een combinatie van innovatieve gebruiksmogelijkheden en een budgetvriendelijke prijsstelling, waardoor een nieuwe standaard wordt gezet met een zeer aantrekkelijke prijsprestatieverhouding voor lasertrackers voor nauwkeurige, grootschalige metingen. Wij zijn ervan overtuigd, dat de innovatieve kracht van het FARO Vantage-platform de juiste oplossing is voor een groot aantal veeleisende meettoepassingen in de productie."

Website Faro

Comments are closed.