Femto Engineering sponsort TU Delft Solar Boat Team 2017

2 december 2016

Femto Engineering heeft zich als sponsor officieel verbonden met het TU Delft Solar Boat Team 2017.

Als onderdeel van de sponsoring zal Femto Engineering met het Solar Boat Team zijn expertise delen op het gebied van structurele- (FEM) en stroming- (CFD) analyses. Ook worden diverse softwareoplossingen ter beschikking gesteld. Een van de belangrijkste uitdagingen van het Solar Boat Team is om de structuur van de romp van de boot zo te ontwerpen dat deze bestand is tegen diverse golfslagen en weercondities tijdens wedstrijden. Een van deze wedstrijden is de Monaco Solar Boat Challenge. Het uitvoeren van een FEM-analyse is een beproefde methode om al tijdens de ontwerpfase met vertrouwen te kunnen bepalen of de boot bestand zal zijn tegen deze condities. Met behulp van Femto Engineerings simulatiesoftware zal het Solar Boat Team de prototypekosten omlaag kunnen brengen.

Tom Santegoeds, CEO Femto Engineering: “Ik ben verheugd dat wij het TU Delft Solar Boat Team kunnen ondersteunen in de ontwikkeling van een innovatief, betrouwbaar en winnend bootonderwerp. Het vergt veel doorzettingsvermogen om met beperkte middelen en tijd zo’n technisch uitdagend resultaat neer te zetten. Met deze sponsoring willen wij laten zien dat wij dit soort ambitie en ondernemerschap koesteren en steunen. Bij Femto Engineering hebben we de mensen, de expertise en de middelen om grondig en betrouwbaar advies te geven. Ik ben ervan overtuigd dat onze medewerkers alles op alles zullen zetten om het Solar Boat Team te helpen bij het behalen van hun doelen. Deze sponsorschap zien wij als een goede manier om studenten laagdrempelig in aanraking te laten komen met simulatiesoftware-pakketten zoals Femap en Simcenter 3D die veel in de industrie gebruikt worden. Wij kijken uit naar een succesvolle samenwerking met het TU Delft Solar Boat Team.”

Femto Engineering

Femto Engineering is in 1997 ontstaan als spin-off vanuit de Technische Universiteit Delft. Op deze basis heeft Femto zich ontwikkeld tot een kennisintensief ingenieursbureau op gebied van structurele, thermische en stromingsanalyse (CFD). Het team levert totaaloplossingen voor complexe computer aided engineering (CAE) in de vorm van consultancy, software, training, technische ondersteuning en R&D.
Als CAE Partner van Siemens PLM Software levert en ondersteunt Femto Engineering onder andere Femap, Simcenter3D en NX Nastran in de gehele Benelux. Femto is gevestigd in Delft (Nederland) en Münster (Duitsland).

TU Delft Solar Boat Team

Het TU Delft Solar Boat Team ontwerpt en bouwt draagvleugelboten aangedreven door puur en alleen zonne-energie. De draagvleugels tillen de gehele romp uit het water waardoor de waterweerstand verlaagd wordt. Hierdoor kunnen de boten een hoge snelheid behalen op zeer weinig energie, namelijk met het vermogen vergelijkbaar met die van twee waterkokers. Het TU Delft Solar Boat Team wordt volledig gerund door studenten en verandert elk jaar van samenstelling. Dit jaar focussen de 28 teamleden op het varen op zee. Concreet betekent dit het winnen van de Monaco Solar Boat Challenge en het oversteken van het Engelse kanaal in een wereldrecordtijd.

Website Femto Engineering
Website TU Delft Solar Boat Team

Comments are closed.