Focus op onderdeelgegevens

4 september 2015

Eplan Data Portal is uitgebreid met nieuwe functies voor het updaten, verrijken en filteren van onderdeelgegevens. Gebruikers kunnen beginnen met ontwerpen zonder dat ze eerst het langdradige proces van het instellen van stamgegevens moeten doorlopen. In het nieuwe Report Center vinden fabrikanten onder meer statistieken terug over downloads. Dat levert belangrijke kengetallen op voor marketing en verkoop.

Onderdeelgegevens kunnen snel worden gevondenEplan presenteert een nieuwe, ‘fee-based’ webservice op de Hannover Messe: Eplan Data Portal Professional. Gebruikers beschikken over uitgebreide functies voor het updaten of verrijken van onderdeelgegevens en over aanzienlijk uitgebreide filtermogelijkheden. Wanneer onderdeelgegevens in de portal zijn geüpdatet, ontvangen gebruikers een melding met gegevens die actueler zijn dan de gegevens in hun lokale database. Voordeel: gebruikers kunnen hun gegevens met één druk op de knop actualiseren zonder dat ze handmatig hoeven te zoeken en vervangen. De nieuwe gegevensverrijkingsfunctie van het portal begint bij aanvang van een project, wanneer het onderdeelbeheersysteem nog geen onderdeelgegevens bevat. Gebruikers kunnen lijsten met onderdelen of modelnummers naar de Data Portal sturen waarna ze een winkelwagen krijgen waarmee ze alle gevonden onderdeelgegevens kunnen downloaden. Naast aanvullingen op commerciële gegevens bevatten deze updates belangrijke engineeringgegevens zoals macro's, documentatie en productiegegevens. Gebruikers kunnen beginnen met ontwerpen zonder dat ze eerst het langdradige proces van het instellen van stamgegevens moeten doorlopen.

Een ander praktisch voordeel: zodra onderdeelgegevens verrijkt zijn, wordt deze aanpassing meegenomen in de updateprocedure voor onderdeelgegevens. Uitgebreide filterfuncties, zoals de mogelijkheid om voorfilters op te slaan, kunnen via het geïntegreerde rechtenbeheer worden toegewezen aan individuele personen. Componenten kunnen sneller worden gevonden, waardoor het ontwerpproces aanzienlijk sneller verloopt.

Directe uitwisseling, exacte gegevens
In het geval componenten onjuist zijn of niet in de database aanwezig zijn, kunnen gebruikers via de vernieuwde feedbackfunctie fabrikanten direct vanuit het portal via e-mail benaderen. Fabrikanten van onderdelen krijgen rechtstreeks antwoord op de volgende cruciale vragen: Hoe vaak is een component gedownload? In welke landen worden de producten gebruikt? Welke producten zijn voor gebruikers het meest interessant? Op basis van uitgebreide evaluaties beschikken de afdelingen productbeheer en verkoop van fabrikanten over exacte controlling gegevens. Deze informatie kan worden gebruikt om actievelden te bepalen en het succes van producten beter te plannen. Eplan helpt fabrikanten om hun eigen elektronische productcatalogi in Eplan Data Portal te integreren. De service varieert van de migratie van bestaande catalogi en productconfigurators tot de ontwikkeling van nieuwe configurators. Het resultaat is een elektronische productcatalogus op maat die klanten bij de engineering passende ondersteuning biedt, exact afgestemd op hun behoeften.

Voordelen voor gebruikers

  • Minimale inspanningen bij onderhoud van stamgegevens
  • Aanzienlijke tijdsbesparingen bij de technische engineering
  • Hogere kwaliteit van de documentatie
  • Ondersteuning van interdisciplinaire processen

Voordelen voor fabrikanten

  • Ontwikkeling van aanvullend verkoopkanaal
  • Directe toegang tot zo'n 75.000 Eplan-gebruikers
  • Inzicht in het gebruik van de bedrijfsproducten
  • Uitgebreide evaluaties met controlling gegevens
  • Direct contact tussen gebruiker en fabrikant via e-mail

www.eplan.nl

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.