Genomineerden voor RapidPro award 2016 zijn bekend

23 februari 2016

Tijdens de vakbeurs met congres RapidPro wordt de award op 1 maart uitgereikt. Dit jaar gaat de RapidPro award naar een start-up die werkzaam is in de keten rondom het snel maken van prototypes en producten.

Het aantal inzendingen voor de RapidPro award was dit jaar heel divers. Zo zijn er in Nederland en België weer een aantal organisaties begonnen met het leveren van 3D-print en scan-diensten, zowel voor consumenten als voor de industrie. Ook starten bedrijven met de verkoop van nieuwe printers, scanners en software. De drie genomineerde start-upbedrijven onderscheiden zich echter ten opzichten van de overige inzendingen.

De genomineerden voor RapidPro award zijn:

SuGu Advanced Manufacturing | 3D-Robotprinting: “Wie in de wereld is er nog meer in staat een onderzeeër te printen? Ons geheim is niet alleen een verhaal van techniek. Naast de techniek achter de 3D-printrobot, de printkop, de software en het gegeven dat we uitermate precies kunnen printen, is het toch echt de manier waarop we werken”

Metal Technics 3D: MT3D is actief in consulting, engineering en productie voor metaal 3D-printing. Ze helpen bedrijven inzicht te geven in de voordelen die 3D-printen met zich mee brengt naast de bestaande, complementaire conventionele technologieën. Eens het product volledig geoptimaliseerd is, verzorgt en vergemakkelijkt MT3D het productieproces van het eerste prototype, tot het uitvoeren van middelgrote series.

3Devo: 3Devo is een startup die producten ontwikkelt omtrent 3D-printermaterialen. Zo presenteert 3Devo de NEXT 1.0, de eerste desktop filament extrusie-machine waarmee je zelf eenvoudig filament van hoogwaardige kwaliteit kan maken.

Wie de winnaar van de RapidPro start-up award is, zal Nico Velzel, bestuurslid van de branchevereniging, op 1 maart bekendmaken. De winnaar gaat dit jaar met een mooi aantal prijzen naar huis. Berenschot verzorgt een middagworkshop op basis van de ‘Business model canvas methode’ om te helpen bij het verder vermarkten van hun ‘vinding’. Ipecunia gaat daarnaast helpen de uitvinding te beschermen en op de markt te brengen. En alsof dit nog niet genoeg is, biedt Mikrocentrum de winnaar een jaar lang gratis lidmaatschap aan voor het High Tech Platform.

De vakbeurs met congres RapidPro 2016, vindt plaats op 1, 2 en 3 maart in Koningshof, Veldhoven.

Website RapidPro

 

Comments are closed.