Greenock sluit zich aan bij Arkance Systems

11 november 2019

Greenock, leverancier van CAD-, CAM en PDM-oplossingen in Nederland, gaat verder onder de vlag van Arkance Systems.

De eigenaren Jan van Sompel en Guus van Balen hebben de aandelen op 1 november overgedragen aan het Franse bedrijf.

“Een geweldige kans op een nog completer aanbod van oplossingen voor onze klanten in de maakindustrie. Bovendien bevestiging van de snelle groei van Greenock in de Benelux en belangrijk voor de verdere transitie van software reseller naar system integrator.”

Van Balen en Van Sompel zijn blij met de geweldige stap voor Greenock en haar medewerkers.

Arkance Systems is als Platinum partner van Autodesk een belangrijke leverancier van Autodesk oplossingen in Frankrijk en België. Autodesk is hofleverancier van Greenock en de strategie van beide organisaties sluiten naadloos aan: state-of-the-art software inzetten voor procesverbetering in de maakindustrie. “Snelle technologie-ontwikkelingen vragen om schaalvergroting én specialisatie; met deze stap slaan we twee vliegen in één klap. Daarbij biedt integratie met Arkance Systems extra mogelijkheden voor eigen software-ontwikkeling, zoals de koppeling van het Autodesk platform met verschillende ERP-toepassingen.“

Meer opties én continuïteit voor klanten
Greenock wordt een belangrijke schakel voor Arkance Systems in de uitbreiding van het portfolio. Integratie met BIM toepassingen is steeds belangrijker voor werktuigbouwkundige toeleveranciers.

Greenock’s expertise op het gebied van Mechanical Design & Manufacturing sluit prima aan bij de bouwkundige expertise van Arkance Systems. “Arkance Systems heeft grote ambities, die perfect passen bij de visie van Greenock op procesintegratie.”

Met name de klanten van Greenock gaan de vruchten plukken van de overname. “Dankzij deze overname ontstaan nieuwe groeikansen. Daarnaast halen we een schat aan expertise binnen ons netwerk, waardoor we de dienstverlening aan onze klanten nog verder kunnen uitbouwen.”

Greenock houdt voorlopig zijn Nederlandse naam en zal in de loop van 2020 overgaan naar Arkance Systems. Het voltallige team gaat mee in de nieuwe organisatie. De leiding van de Nederlandse organisatie blijft in handen van Jitte Huitema.

System Integrator voor de maakindustrie
Ook Grégoire Arranz, managing director van Arkance, is enthousiast over de overname: “De maakindustrie zit middenin een revolutie van digitale transformatie. Arkance wil dé partij zijn waar organisaties aankloppen voor hulp bij die verandering. Dat vraagt om specialistische kennis, maar ook om de juiste mensen. Greenock voegt een schat aan ervaring toe aan ons bedrijf. De enorme passie voor slim gebruik van nieuwe technologie wordt gedeeld in onze teams. De bundeling van krachten biedt alles om onze positie als Europees kenniscentrum voor de maakindustrie nog verder uit te bouwen.”

Website Greenock

Website Arkance Systems

Comments are closed.