HP bouwt verder aan 3D-printportfolio

18 januari 2018

Industriële HP Jet Fusion 3D 4210-printer

HP heeft zijn 3D-printportfolio uitgebreid met de aankondiging van de HP Jet Fusion 3D 4210, een printer voor 3D-productie op industriële schaal. Ook kondigt HP de uitbreiding van het Open Materials Platform aan in samenwerking met de nieuwe partners Dressler Group en Lubrizol, evenals drie nieuwe 3D-materialen: HP 3D High Reusability PA11, HP 3D High Reusability PA 12 glaskralen en de toekomstige beschikbaarheid van 3D-polypropyleen.

Door de redactie

Herbruikbaar
Het nieuwe model van HP bevat onder meer hardware- en firmwareverbeteringen voor bestaande Jet Fusion-systemen die continue productie mogelijk maken. Ook is er een nieuw processing station beschikbaar dat significant hogere volumes grondstoffen verwerkt. Klanten die de HP Jet Fusion 3D 4210-printoplossing aanschaffen, kunnen tevens gebruikmaken van de shared service-contracten en lagere prijzen voor HP’s 3D-printmaterialen en agents.

Samen met de HP Jet Fusion 3D 4210 kondigde HP ook drie nieuwe printmaterialen aan.

Materialenpartners

HP heeft met de release van de HP Jet Fusion 3D 4210 tevens bekendgemaakt dat het nieuwe partners heeft gevonden op materialengebied: de Dressler Group en Lubrizol. Dressler Group is een wereldwijd opererend bedrijf dat is gespecialiseerd in het verfijnen van chemotechnische producten. Deze onderneming geeft HP’s materiaalpartners een voorkeurstoegang tot de slijptolfabricagecapaciteiten. Hiermee wordt een grote barrière voor toegang tot de ontwikkeling van 3D-materiaal weggenomen. Dressler is een HP-voorkeurspartner voor ontwikkelings- en productiepoeder voor HP Multi Jet Fusion 3D-printers. Lubrizol is een Berkshire Hathaway-bedrijf en heeft een uitgebreid portfolio op het gebied van TPU (thermoplastische polyurethaan). Deze onderneming stapt in om de ontwikkeling van materialen voor de productie van eindonderdelen met HP Jet Fusion 3D-systemen te versnellen.

Het HP Open 3D Materials Platform kent inmiddels meer dan vijftig chemische partnerbedrijven, inclusief Dow Chemical en DSM. Dow en DSM beschikken over HP’s Materials Development Kit (MDK) met als doel de ontwikkeling van 3D-poeders voor Jet Fusion-printers in samenwerking met HP. 

Toepassingen
Tenslotte hebben bestaande HP Open Materials Platform-partners Evonik en Henkel de HP Jet Fusion 3D-printers in gebruik genomen om de ontwikkeling van gespecialiseerde toepassingen te versnellen. Evonik investeert op dit moment in de uitbreiding van poedercapaciteit en zakelijke middelen om de marktransitie van prototyping naar productie te ondersteunen. Als onderdeel daarvan is geïnvesteerd in Jet Fusion-printers om gespecialiseerde poeders voor diverse applicaties te kunnen ontwikkelen. Henkel, onlangs gepresenteerd als de eerste HP Jet Fusion globale verkooppartner, legt de nadruk op het versnellen van de adaptatie van 3D-printen en het ontwikkelen van materialen voor specifieke toepassingen.

Comments are closed.