HP Innovation Summit: ontwikkelingen in 3D-printmarkt

24 mei 2018

Tijdens HP Innovation Summit in Barcelona, heeft HP de installaties van de HP Jet Fusion 3D-printoplossingen aangekondigd. HP gaat een samenwerking aan met digitale productie-innovators zoals Protolabs, Materialise en ZiggZagg, en stelt zich als doel om iedereen te laten profiteren van de voordelen van 3D-printen.

Op de Innovation Summit toonde HP onder andere ook de samenwerking met een aantal 3D-printproviders, en belichtte daar hun toepassingen:

  • ZiggZagg in België installeert zes HP Jet Fusion 4210 3D-printsystemen om te voldoen aan de groeiende vraag naar hoogwaardige 3D-geprinte onderdelen, in onder andere de medische markt, maar ook voor toepassingen voor consumenten, de industrie en in de automotive-markt.
  • Materialise toont de kracht van HP's end-to-end 3D-oplossingen. In combinatie met een 3D-scanner en slimme software, analyseren zij een voetafdruk en produceren snel een inlegzool op maat.
  • Protolabs heeft zeven HP-systemen geüpgraded naar het Jet Fusion 4210 3D-printingplatform, in de Verenigde Staten en Duitsland. Op die manier weten zij een snelle en hoogwaardige wereldwijde service te bieden, voor klanten als Pepsico en Stream Lion Design.
  • De IAM 3D Hub in Spanje werkt met acht HP Jet Fusion 4200 3D-printers, en verbetert daarmee onder andere hun product-engineering flow.

Deze nieuwe toepassingen op het gebied van 3D-printen tonen de kracht van het HP Multi Jet Fusion Platform.

Materialise

Materialise is actief in de 3D-printservices binnen diverse branches, waaronder de gezondheidszorg, autobranche, ruimtevaart, kunst en designsector en consumentenmarkt. Zij werken inmiddels al met acht HP Jet Fusion 4200 3D-printers. In een exclusieve samenwerking werkt Materialise samen met HP en RSPrint aan een end-to-end 3D-oplossing voor het ontwerpen en produceren van gepersonaliseerde inlegzolen. Fitstation maakt, gesteund door HP, gebruik van de 3D-verwerkingspijplijn van Materialise om de binnenzool om te zetten in 3D-ontwerpbestanden. Op basis van de behoeften van de klant kunnen inlegzolen veilig worden afgedrukt op Materialise’s HP Jet Fusion 3D-printer of via andere 3D-printtechnologieën.

ZiggZagg

ZiggZagg is een Belgische 3D-printprovider, en sluit zich aan bij bestaande dienstverleners voor digitale productie, met de installatie van zes HP Jet Fusion 4210 3D-printers, om onderdelen te fabriceren voor hun klanten in de medische, FMCG, automotive en industriële markt. Zo heeft ZiggZagg de HP Multi Jet Fusion-technologie gebruikt om een spruitstuk te printen zonder las- of fabricage-naden. Dat onderdeel is gebruikt in de Belcar Endurance Championship races in Nederland en België. Het team optimaliseerde het door HP 3D-geprinte onderdeel door gebruik te maken van aanvullende ontwerpvoordelen om de structuur te vereenvoudigen en de luchtstroom te verbeteren. Dit heeft geresulteerd in een top 5 notering tijdens de laatste race.

Website HP

Comments are closed.