HP lanceert compute-platform voor Internet-of-Things-tijdperk

11 mei 2015

HP heeft nieuwe en verbeterde platforms aangekondigd voor compute (extra beschikbare IT-capaciteit of -kracht) en nieuwe oplossingen die bedrijven een fundament bieden voor het optimaal inzetten van Big Data en daaruit voortkomende toepassingen. Bedrijven kijken steeds vaker naar mogelijkheden om de groeiende hoeveelheid data beter te benutten. Kunnen die data worden omgezet in relevante informatie, dan ontstaan nieuwe business modellen of efficiencyverbeteringen.

Gartner, Inc. voorspelt dat in 2015, 4,9 miljard apparaten zijn verbonden met het internet (Internet of Things). Dat is 30 procent meer dan in 2014. Dit aantal ligt in 2020 boven de 25 miljard. Dit levert een hoeveelheid data op die steeds moeilijker is te verwerken en benutten. Hierdoor zien organisaties steeds meer het belang in van nieuwe technologieën en architecturen. Van open source data-analyses en database platforms tot in-memory databases. Ze zijn allemaal gebouwd om waarde te halen uit data en daarmee een bijdrage te leveren aan de business.

HP’s nieuwe compute-platforms zijn op maat gemaakt, waardoor ze voldoen aan de specifieke eisen van data-intensieve werkdruk. De platforms zijn speciaal gebouwd met het oog op een reeks opkomende technologieën en applicaties, en dit tegen veel lagere kosten dan een traditionele storage oplossing biedt. Voorbeelden hiervan zijn aanzienlijke data storage, block en file storage, ongestructureerde en real-time analytics als ook eenvoudige en transactionele databases.

De nieuwe en verbeterde servers en oplossingen bestaan uit: HP Apollo 2000, de HP Apollo 4000 Systems family, de HP Big Data Reference Architecture, HP Integrity Superdome X en de HP ProLiant DL580, DL560 en BL660c Gen9 servers. Om optimaal gebruik te maken van de capaciteit en om prestaties te bevorderen zijn de servers flexibel, eenvoudig op en af te schalen en bovendien kostenefficiënt. De ontwerpen van de servers voldoen aan de eisen van gebruikers op het gebied van (opslag)ruimte, power en koeling van het data center.

HP biedt een scala aan compute-platforms en oplossingen zodat gebruikers van kleine ondernemingen tot grote bedrijven hun data in waarde kunnen omzetten. Met dit brede portfolio kunnen gebruikers de optimale server selecteren die voldoet aan hun applicatie-eisen en groeidoelstellingen zonder over-provisioning.

De oplossingen worden geleverd met HP-services en een omvangrijk ecosysteem van partneroplossingen en -services.
Apollo_r2600_24SFF_Chassis_FT
Beschikbaarheid
De HP Apollo 2000, Big Data Reference Architecture, HP Integrity Superdome X en HP Proliant DL580 Gen 9 zijn verkrijgbaar via HP en wereldwijde partners. De HP Apollo 4000 familie, HP Proliant DL560 Gen9 en HP Proliant BL660c Gen9 worden in juni 2015 verwacht.

www.hp.nl
www.gartner.com

Comments are closed.