HP brengt upgrades uit voor HP Z desktop workstations

5 april 2016

HP Inc. heeft upgrades geïntroduceerd voor het HP Z Workstation-portfolio. Het gaat om een combinatie van systeemuitbreidingen, versneld geheugen en multi-core updates waarmee de workflow wordt verbeterd. Ook kondigt HP de HP Z Turbo Drive G2 1 TB PCIe SSD aan. Dit is HP’s snelste Z Turbo Drive tot op heden.

De verbeterde HP Z840, Z640 en Z440 desktop workstations zijn uitgerust met de laatste generatie multi-core Intel Xeon-processoren, de nieuwste grafische technologie van NVIDIA Quadro en AMD FirePro en de keuze voor Microsoft- of Linux-besturingssystemen. De nieuwe Intel Xeon E5-2600 v4- processors zorgen ervoor dat het geheugen van de HP Z Workstations sneller werkt dan voorgaande generaties, tot wel 2400Mhz. Z Workstations bieden ondersteuning tot maximaal 44 fysieke cores per workstation.

HP Z desktop workstations

HP Z Turbo Drive 1TB.

De nieuwe HP Z Turbo Drive met 1 TB PCIe SSD-opslag verbetert productiviteit en creativiteit. De drive heeft een leessnelheid die tot vier keer sneller is dan traditionele SSD’s tegen vergelijkbare kosten. De tweede generatie HP Z Turbo Drive start ultrasnel op en verwerkt eenvoudig grote datasets. De HP Z840, Z640, Z440 en Z240 zijn simpel uit te breiden met de HP Z Turbo Drive G2 1 TB PCIe met hoge capaciteit SATA HDD’s en SSD’s.

HP Z Workstations zijn ontworpen om de beperkingen van compute-intensieve industrieën waaronder media en entertainment, grafisch design, CAD, architectuur, fotografie, productie, finance, gezondheidszorg, wetenschappelijke beeldvorming, en olie- en gaswinning uit de weg te ruimen. Als toevoeging op het HP Z Workstation-portfolio beschikken de nieuwe HP Z Desktop Workstations over gerenommeerde workstationapplicaties van Adobe, Autodesk, Avid, Dassault, Esri, SolidWorks, Siemens en andere fabrikanten.

De focus ligt op prestaties, innovatie en betrouwbaarheid. Daarom hebben de drie nieuwe HP Z Workstations een tool-less chassis, waarmee de workstation snel kan worden geüpgraded zonder het gebruik van gereedschap. Ook beschikken de apparaten over geïntegreerde handgrepen en zijn de kabels weggewerkt in het design. Het gebruiksgemak, de systeemefficiëntie en de uitbreidingsmogelijkheden zijn hierdoor verbeterd. De nieuwe workstation beschikt over DDR4-geheugen dat tot 12.5 procent sneller werkt dan voorgaande versies. Verbeteringen aan de BIOS zorgen ervoor dat het systeem beter presteert.

Devices uit het vernieuwde HP Z Workstation-productportfolio zijn uitgerust met Thunderbolt 2 voor een snelle doorvoer van grote bestanden. HP Z Turbo Drive voorkomt opslag bottlenecks en HP Performance Advisor7 biedt systeemmonitoring. HP Remote Graphics Software maakt samenwerken op afstand met grafisch zware toepassingen mogelijk.

De HP Z440, Z640 en Z840 Workstations worden begin april verwacht in Nederland en ook voor de HP Z Turbo Drive G2 1 TB PCIe geldt dat deze hier in april beschikbaar is.

Website HP

Comments are closed.