De Ingenieurs Carrière Dagen

10 december 2015

Op zaterdag 28 en zondag 29 mei 2016 wordt de eerste editie van de Ingenieurs Carrière Dagen gehouden in het Evoluon te Eindhoven.

Voor een van de eerste keren wordt er een professionele beurs georganiseerd voor de Nederlandse en Vlaamse ingenieurs. Op de Ingenieurs Carrière Dagen ontmoeten werkgevers uit Nederland en Vlaanderen geïnteresseerde ingenieurs of laatstejaarsstudenten voor een loopbaanvervolging.

Uit onderzoek van NLingenieurs en Deltek blijkt duidelijk dat de dynamische ingenieursbranche voor grote uitdagingen staat. Globalisering, vergrijzing, urbanisatie, klimaatverandering, het milieu en informatisering zijn enkele spelende issues. Ondanks de economische crisis is er in de branche groei te constateren.

In Nederland en Vlaanderen staan ongeveer 400.000 ingenieurs ingeschreven; een vijver waaruit werkgevers kunnen vissen. Deze beurs brengt vraag en aanbod bij elkaar. Maar de Ingenieurs Carrière Dagen-beurs is meer dan een soort banenbeurs. Op de beursvloer worden door onder andere het Koninklijk Instituut Voor Ingenieurs (KIVI), NLingenieurs, KVIV, VIK, ORI en Ie-Net diverse workshops en inlooplezingen verzorgd.

De organisatie is in handen van Expolaan te Oudenbosch. De entree is gratis en de Ingenieurs Carrière Dagen zijn op zaterdag 28 en zondag 29 mei 2016 dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Alle verdere informatie vindt men op www.ingenieurscarrieredagen.com.

 

Comments are closed.