Integratie-oplossing tussen Eplan en Melsoft iQ Works

1 maart 2018

De nieuwe integratie-oplossing van Eplan Electric P8 met Melsoft iQ Works van Mitsubishi Electric koppelt vanaf nu elektrotechnische engineering met automatisering. Daarbij dient AutomationML als basis. Data zoals symbolische adressen kunnen vanaf nu bidirectioneel met de huidige software suite uitgewisseld worden.

Bidirectionele uitwisseling van PLC-data helpt om engineerings- en automatiseringsprocessen te optimaliseren. Met de nieuwe koppeling van Eplan Electric P8 met Melsoft iQ Works gaan Mitsubishi Electric en solution provider Eplan nog een stap verder. De AutomationML-technologie dient daarbij als basis voor deze integratie. AutomationML opent dankzij zijn neutraliteit en openheid voor gegevensuitwisseling de weg voor Industrie 4.0.

integratie-oplossing

De in Eplan samengestelde dataset vormt de basis voor de PLC-hardwareopbouw (rack) en de softwareprogrammering. Bijzonder is dat de data gedurende het gehele productontwikkelingsproces als ‘single source of truth’ (als enige bron van waarheid) worden doorgegeven. De benodigde componentgegevens zijn daarbij beschikbaar in het Eplan Data Portal. Dit versnelt de configuratie van componenten en de ontwerpplanning.

integratie-oplossingMelsoft iQ Works is een geïntegreerde software suite en omvat de softwareoplossingen die nodig zijn voor de programmering van de automatiseringsproducten van Mitsubishi Electric. Dankzij de nieuwe integratie met Eplan Platform 2.7, kunnen gebruikers in elk stadium van het project en in elke richting projectgegevens uitwisselen. Die kunnen ze later bewerken en synchroniseren. Dit zorgt ervoor dat gebruikers gegevens niet langer meerdere keren moeten invoeren. Daardoor worden onnodige fouten voorkomen.
Daarnaast maakt de integratie de samenwerking tussen de elektrotechnische engineers en softwareontwikkelaars eenvoudiger. Gebruikers in het elektrotechnisch ontwerp hebben nog een extra voordeel: de toewijzing van de PLC-modulen is transparant. Modulen kunnen met de systeemondersteuning sneller worden bewerkt en veranderingen kunnen nog eenvoudiger en universeler op het laatste moment worden doorgevoerd.

Website EPLAN Software & Service

Comments are closed.