Kis en Integraal Beheercontract Van Gogh Museum winnaars InfraTech

23 januari 2017

Het thema van InfraTech 2017 was Slim Verbinden en onder deze noemer bood Rotterdam Ahoy vier dagen lang plaats aan alle partijen in de keten: de provincies, gemeenten, waterschappen, ProRail en Rijkswaterstaat aan opdrachtgeverszijde en aannemers, toeleveranciers en specialistische bedrijven aan de opdrachtnemerskant. Maar ook kennisinstituten als CROW, SBRCURnet, PIANOo en De Bouwcampus en brancheorganisaties als Bouwend Nederland, MKB INFRA, NLingenieurs en de Vereniging van Waterbouwers gaven acte de presence.

Het dijkversterkingsproject KIS werd de grote winnaar van de InfraTech Innovatieprijs. De samenwerking tussen Mourik Infra, Besix en het waterschap Rivierenland won in de categorie Project Innovatie en pakte de Cobouw Publieksprijs. De Shimlift, een spoorinnovatie van Movares en BAM, won in de categorie Product Innovatie. Op de laatste dag van InfraTech won het Integraal Beheercontract Van Gogh Museum (Rijksvastgoedbedrijf – Strukton Worksphere) de prijs voor het bouwproject waarin het beste is samengewerkt. De prijs werd toegekend door het Opdrachtgeversforum vanuit de leidende principes uit de – een jaar geleden massaal omarmde – Marktvisie waren essentieel in het oordeel van de jury.

Met drie topambtenaren van respectievelijk Rijkswaterstaat, Economische Zaken en het Rijksvastgoedbedrijf trok het CROW Infradebat volle tribunes. Belangrijke conclusie na het debat was dat de sector uit een ander vaatje zal moeten tappen, wil het de ambities die de overheid heeft, kunnen realiseren. Op de Marktdag van Rijkswaterstaat verscheen op woensdag een recordaantal bezoekers.

Website InfraTech

Van 10 tot en met 12 januari 2018 wordt in Messe Essen, Noordrijn-Westfalen voor de derde keer de vakbeurs InfraTech Duitsland gehouden. Meer info vindt men op www.infratech.de.  In Rotterdam Ahoy krijgt InfraTech een vervolg van 15 tot en met 18 januari 2019.

Comments are closed.